VUČIĆ I HOTI SA BORELOM I LAJČAKOM U BRISELU

Novosti online

07. 09. 2020. u 13:09

ВУЧИЋ И ХОТИ СА БОРЕЛОМ И ЛАЈЧАКОМ У БРИСЕЛУ

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Borelom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i predsednikom Vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulahom Hotijem.

To je objavljeno na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije, uz fotografije zvaničnika.

Prethodno je Vučić imao bilateralni sastanak sa šefom EU diplomatije Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Kako je ranije najavljeno na današnjoj, trećoj po redu, rundi obnovljenog dijaloga na visokom nivou, lideri bi trebalo da potvrde finalizaciju dogovora oko pitanja nestalih, raseljenih i ekonomskih odnosa i otvore nove teme koje obuhvataju Zajednicu srpskih opština, međusobna finansijska potraživanja i imoviska pitanja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Nikola

07.09.2020. 13:55

Treba nam svaka podrska. Igramo otvorenih karata, nema sta da krijemo, jasno smo rekli da necemo priznati tzv.nezavisno Kosovo ali da smo za kompromisna resenja, da necemo uvoditi sankcije Rusiji i da su to nasa braca ali i da zelimo korektne odnose sa SAD i EU!

Stanko

07.09.2020. 17:06

Nakon potpisivanja ekonomskog sporazuma u SAD sada nam i najmoćnija svetska sila garantuje nesmetan protok roba i ljudi preko administrativne granice a to je bitno za srpske kompanije koje prodaju robu na KIM.

Ivana

07.09.2020. 22:14

Aleksandar Vučić zaista radi na tome da građani Srbije živi bolje, ali i da razvija Balkan.Jedina država koja ima saradnju sa svim svetskim silama, zbog toga će ovaj Balkan ići napred.