OSTRAŠĆENO NAVIJA ZA ĐILASA: Predstavnica EP Tanja Fajon dovela u pitanje legitimitet Skupštine Srbije

S.S.R.

08. 09. 2020. u 11:41

EVROPARLAMENTARKA Tanja Fajon otvoreno podržava stranke opozicije u Srbiji i to ne čini na osnovu objektivnih kriterijuma, već na bazi ostrašćenosti i paušalnosti.

ОСТРАШЋЕНО НАВИЈА ЗА ЂИЛАСА: Представница ЕП Тања Фајон довела у питање легитимитет Скупштине Србије

Foto Tanjug

Ovako je potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović ocenio izjavu Slovenke da "srpski parlament ne predstavlja šire srpsko društvo", navodeći da su "raznolika skupština i slobodni mediji stubovi demokratije i da mnogi smatraju da to u Srbiji nedostaje", te da je "vlada izgubila poverenje velikog dela biračkog tela što je pokazala izlaznost na izborima manja od 50 odsto".

- I brojnim izjavama ranije ona se nedvosmisleno svrstavala na jednu političku stranu i davala podršku Draganu Đilasu, a sve pod plaštom unapređenja demokratije u Srbiji. Fajonova je izgubila moralno pravo da na bilo koji način u budućnosti učestvuje u procesima u kojima bi se razgovaralo o našem parlamentu, jer njena više nego otvorena pristrasnost ne govori o stanju demokratije u Srbiji, već o njoj - rekao je Stefanović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je da ne zna odakle Fajonovoj pravo da određuje ko je opozicija u Srbiji i ko koga zastupa, ali zna da takvo mešanje u unutrašnje političke prilike suverene zemlje nije dobronamerno.

- Evropski poslanici bi, što se manje pitaju u svojim zemljama, želeli da se više pitaju u Srbiji. Još manje je dobronamerno potcenjivački govoriti o preko 50 odsto građana Srbije izašlih na izbore, a ćutati o manje od 30 procenata izašlih u Sloveniji kada je ona birana u evropski parlament - rekao je Vulin. - Da li su srpski glasači za gospođu Fajon manje vredni, pa ma koliko da su brojniji, ne mogu da se porede sa glasačima iz EU?

Foto Tanjug

Poslanica SNS Maja Gojković izjavila je da je teško razumeti da se Tanja Fajon "očigledno stavila na stranu onog dela opozicije koji bi u skupštinu da upada tokom noći, šok- bombama i bakljama, a ne putem izbora":

- Uvredila je građane koji su na izborima 21. juna iskazali demokratsku volju. Zanimljivo je da ona ne vidi ništa sporno u živopisnom shvatanju demokratije u Šapcu, gde bi oni, prema kojima pokazuje simpatije, ponavljali izbore sve dok ne budu zadovoljni svojim rezultatima, ali je zato uvek spremna da daje lekcije o legitimnosti Skupštine Srbije.

STRANKA U OTETOJ JEVREJSKOJ VILI

DIREKTOR Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da "nije legitimno oteti jevrejsku vilu u kojoj je Tanja Fajon smestila svoju stranku":

- Evropski parlament je legitiman, ali je sramota da u njemu mesto dobiju oni koji otimaju jevrejsku imovinu.

I predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je sporna vila porodice Mosković, gde se Fajonova uselila i dodao da je u Šapcu, u skladu sa njenim željama, "pobedila sloboda i demokratija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (70)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!