POZDRAVLjAMO PREDSEDNIKA VUČIĆA NA NjEGOVOJ HRABROSTI: Američki Savet za nacionalnu bezbednost o pregovorima u Vašingtonu

Tanjug

07. 09. 2020. u 22:37

ПОЗДРАВЉАМО ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА НА ЊЕГОВОЈ ХРАБРОСТИ: Амерички Савет за националну безбедност о преговорима у Вашингтону

Foto: EPA

AMERIČKI Nacionalni savet za bezbednost saopštio je danas da pozdravlja hrabrost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

NSC je na svom zvaničnom Tviter nalogu retvitovao reagovanje ministra odbrane Aleksandra Vulina ne nedavnu objavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

- Dobro rečeno: Veličina čoveka ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda", objavio je NSC, citirajući Vulinove reči, a zatim su pozdravili predsednika Vučića na njegovoj hrabrosti.

Vulin je tako u nedelju reagovao na objavu Zaharove na njenom Fejsbuk profilu, u kojoj je neprimerenom fotografijom scene iz filma "Niske strasti" prokomentarisala susret srpskog Vučića i američkog predsednika Donalda Trampa.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da je verovatno došlo do nesporazuma u vezi sa "pojedinim formulacijama" u objavi Marije Zaharove i istakao da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera, ali i da su Srbi za Ruse bratski narod.

- Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, ali znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazim od toga da niko neće posumnjati u privrženost i duboko poštovanje koje imamo prema Srbiji u celini i prema rukovodstvu", rekao je Peskov, prenela je agencija TASS.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Lola

07.09.2020. 22:59

Fotografija iz scene filma "Niskih strasti" je neprimerna ishitrenos koju je Zahareva objavila. Predsednik Vucic je zastupao svoj narod i upravo velicina stolice je nebitna, bitan je cilj i ishod koji tek sledi.

Mijo

08.09.2020. 00:48

Ova pohvala ima ogroman značaj za našu zemlju zahvaljujući dobrim odnosim Srbija može da bude ponosna dijalog je postignut idemo ka svom cilju a to je EU.

ana

08.09.2020. 07:47

Veličina čoveka se ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda.

star

08.09.2020. 09:51

Mislili su u Vašingtonu da će tek tako slomiti našeg predsednika i na neki način ga prisiliti da potpiše nezavisnost Kosova, ali interesi naroda i svoje države su iznad svega.

caca

08.09.2020. 09:58

Ponosni smo na podršku i reči hvale,jer ova pohvala ima ogroman značaj za našu zemlju!!! Zahvaljujući dobrim odnosima, Srbija može da bude ponosna na dijalog koji je postignut,a to nam je put ka ostvarenju cilja,put ka EU!!!!

Milan Vrbas

08.09.2020. 10:07

Faktori u SAD poštuju način na koji je predsednik Vučić pristupio pregovorima, a to je maksimalno patriotski pristup, bez pomišljanja na kapitulaciju.

Rajko

08.09.2020. 10:38

Potpisivanje sporazuma je itekako doprinelo povećanju ugleda Srbije u svetu.Ovo je dobar znak da se Albancima da do znanja da sa Srbijom nema šale.

Vasilije Simic

08.09.2020. 11:07

Aplauz je zasluzen vise puta do sad,aplaudira i cela Srbija svom predsedniku.Bravo za predsednika. Napravio je fantastičan uspeh.

Bojan

08.09.2020. 11:48

Srbija je ponosna i hrabra zemlja, koja zahvaljujuci Vucicu nema problem da saradjuje sa celim svetom, pri tome nikome ne gurajuci prst u oko.