PATRIJARH IRINEJ O SPORAZUMU U VAŠINGTONU: Javnosti poznat stav SPC povodom svih problema na KiM

Tanjug

07. 09. 2020. u 16:32

PATRIJARH srpski Irinej kaže da još nije dovoljno upoznat sa detaljima ugovora postignutog u Vašingtonu, a koji se tiču crkve, da bi mogao da oceni da li će on obezbediti zaštitu srpske pravoslavne baštine, imovine, sveštenstva i vernika.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О СПОРАЗУМУ У ВАШИНГТОНУ: Јавности познат став СПЦ поводом свих проблема на КиМ

Patrijarh Irinej

- Mi još nismo upoznati sa detaljima, osim dela objavljenog u štampi, tako da samim tim nismo u mogućnosti da odgovorimo na vaše pitanje - naveo je patrijarh Srpski Irinej u pisanom odgovoru Tanjugu.

Inače, ističe patrijarh Irinej u odgovoru agenciji, javnosti je već poznat stav Srpske pravoslavne crkve povodom svih problema koji se tiču južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

Patrijarh je tako odgovorio na pitanje Tanjuga da li je zadovoljan sporazumom koji je predsednik Vučić postigao u Vašingtonu, a koji se tiče zaštite religijskih objekata i implementacije sudskih odluka koje se tiču SPC, kao i bezbednosti verskih objekata, srpskih sveštenika i srpskih vernika.

Tanjug je uputio patrijarhu i pitanje da li veruje da će autoritet moćne države kakve su SAD garantovati poštovanje dogovora, da li je sa predsednikom Vučićem razgovarao o susretu u Vašingtonu pre njegovog odlaska i dao mu neki savet.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (10)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu