USVOJENA RASPODELA PARA U KRALJEVU: Evo ko će od partija dobiti koliko novca

G.Ć.

07. 09. 2020. u 15:23

NA prvoj sednici kraljevačkog Gradskog veća u novom sazivu, usvojeno je rešenje o raspodeli sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata.

УСВОЈЕНА РАСПОДЕЛА ПАРА У КРАЉЕВУ: Ево ко ће од партија добити колико новца

Foto: G.Šljivić

Novac je za partije koje su na junskim lokalnim izborima osvojile odborničke mandate u Skupštini grada Kraljeva.

Sredstva u ukupnom iznosu od 2,68 miliona dinara raspoređena su političkim partijama srazmerno broju osvojenih mandata u mesečnim iznosima od 19. avgusta do 31. decembra ove godine. Tako će se u lokalnu kasu naprednjačke liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koja je osvojila ubedljivih 46 od ukupno 70 mandata, mesečno sliti po 132.808 dinara, dok će koalicija SPS-JS za 12 mandata dobiti 38.679 dinara. Opozicioni Starosedeoci, kao članovi GG „Metla“ sa pet odborničkih mesta, mesečno mogu da računaju na 19.094, lista „Zdrava Srbija-Pokret obnove kraljevine Srbije-Bolja Srbija“ sa svoja četiri mandata na 17.730, dok će liste Aleksandra Šapića sa troje odbornika mesečno dobijati 15.270 dinara.

- Sredstva iz gradskog budžeta su raspoređena na osnovu osvojenih broja glasova na lokalnim izborima i broju odborničkih mandata – kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, predsednik Gradskog veća. - Osim ovih, biće obezbeđena i sredstva za naknade odbornicima u Skupštini grada, kao i za naknade šefovima, njihovim zamenicima i sekretarima odborničkih grupa


 
Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024