NOVI DETALj PREGOVORA U VAŠINGTONU, GRENEL ODBRUSIO NOVINARIMA: Znate li vi uopšte gde je Kosovo?

Tanjug

05. 09. 2020. u 17:13

НОВИ ДЕТАЉ ПРЕГОВОРА У ВАШИНГТОНУ, ГРЕНЕЛ ОДБРУСИО НОВИНАРИМА: Знате ли ви уопште где је Косово?

Foto: Depositphoto

SPECIJALNI izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naljutio se tokom konferencije za novinare povodom sporazuma koji je juče potpisan u Vašingtonu zamerivši im da nisu posvetili dovoljno pažnje tom pitanju.

Rekao je da su novinari u sali možda previše mladi za to što rade i da nije siguran ni da bi Kosovo našli na mapi.

Grenel je pokušao da podvuče važnost sporazuma, ističuci napore koje je Tramp uložio da za sto dovede predsednika Srbije Aleksandra Vučica i premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija.

"Možda ste premladi da biste razumeli o čemu se radi u ovom pitanju. Možda bi stariji novinari trebalo da istupe i kažu: 'Ovo je velika stvar. Ovo je veliko pitanje", rekao je Grenel, ističe B92.

Poručio je novinarima i da nije siguran ni da li znaju šta se uopšte dešava izvan Vašingtona.

Džef Mejson, dopisnik Rojtersa iz Bele kuće, usprotivio se rekavši da niko od njegovih kolega nije došao da sluša predavanja.

Grenel je je na to odgovorio da je Balkan možda previše komplikovan problem za prisutne i predložio da odvoje malo vremena i porazgovaraju o ovom 21-godišnjem pitanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Varto Marx

05.09.2020. 18:12

Kako da nisi gospodine Grenel rekao pravi istinu. Kosmet je oduzet silom mora se vrstiti milom . Mirnim putem na mijesto gdje je Kosovo i Metohija da Srbijom Pokrajina bila.