IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci "da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela" i prebaci ambasadu Srbjie u taj grad.

Komentari (23)

Zavram

04.09.2020. 21:32

И, шта ће тим признањем Израел да добије? Аплаузе Американаца изгубљеној части? Надам се потајно, верујем, да ће, после овог "међусобног признања", неке од муслиманских земаља, којим је Израел трн у оку, да повуку своја признања лажне, монструм државе (нећу име да јој спомињем). Ишчекивање, радост, победа наше делегације, председника Вучића... Све ми је овим непријатељским гестом Израела, а под утицајем САД, задобило горак укус...

Jovan Bojovic

04.09.2020. 23:14

Ovo ce svakako doprineti poboljsanju odnosa sanasim tradicionalnim prijateljima, Jevrejima. Imamo mnogo toga zajednickog i trebalo bi da podrzavamo jedni druge.

Lola

04.09.2020. 23:41

Uvazavanje i postovanje izmedju Srbije i izraela je evidentno, dva naroda koja su kroz istoriju dozivela golgotu. Tako da otvaranjem ambasade u Izraelu je sasvim prihvatljivo.

Milan Vrbas

05.09.2020. 09:51

Ubeđen sam da je ovaj događaj prekretnica u pogledu koji administracija Donalda Trampa ima na našu državu. Pokazali smo fleksibilnost, sklonost ka miru i kompromisu, ali, što je itekako važno, i rodoljublje i osećaj za nacionalne interese.

Ivana

05.09.2020. 11:00

Aleksandar Vučić je jedini koji radi na tome da Jerusalim bude glavni grad Izraela, Ambasada Srbije se seli u Jerusalim. Niko ne priznaje još uvek KiM.

ćirilo

09.09.2020. 21:15

Нека Натањаху објасну учешће израелски авиона на прослави хрватске "Олује", погрома Срба са својих вековних огњишта. Нека оде у Јасеновац и ослушне ропот зверски убијених Срба и Јевреја. Oво му могу опростити данашњи Јевреји и равнодушни Срби - несрби али ја коме су на зверски начин убили две сестре, брата и оца не могу никада. Поготово што су Годшатјн син и отац мирно гледали дефиле усташа у Загребу после признања Хрваске од стр. НАТО земаља и нису о томе обавестили међународну јавност. За добар положај и добре паре су зажмурили на оба ока. Типчно жидовски..!