NETANJAHU ZAHVALIO VUČIĆU: Za premeštanje ambasade u Jerusalim

Tanjug

04. 09. 2020. u 20:19

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci "da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela" i prebaci ambasadu Srbjie u taj grad.

НЕТАЊАХУ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ: За премештање амбасаде у Јерусалим

Foto: Printskrin

On je u saoštenju pozdravio odluku Sbije da bude prva evropska država koja je pristala da premesti ambasadu u Izrael i dodao da se nastavljaju napori da se i ostale evropske zemlje ubede da to učine.

"Zahvaljujem mom prijatelju Aleksandru Vučiću na odluci da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela i premesti tamo ambasadu", rekao je Netanjahu nakon što je objavljeno da je u Beloj kući potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine u okviru kojeg je dogovoreno da Srbije premesti ambasadu u Jerusalim i da tzv Kosovo i Izrael uspostave diplomatske odnose.

Izraelski premijer je zahvalio i američkom predsedniku Donaldu Trampu na "doprinosu ovom dostignuću".

Netanjahu je rekao da je nakon ragovora proteklih dana u kojima su učestvovali izraelsko Ministarstvo spoljih poslova, Nacionalni savet za bezbednost i druge insitutcije, odlučeno da Izrael uspostavi diplomatske odnose sa tzv Kosovom, prenosi Tajms of Izrael.

Portal navodi da je ovaj potez deo napora Trampove administracije da unapredi međunarodni položaj Izraela, nedugo nakon što je uspela da posreduje u postizanju istorijskog sporazuma o normalizaciji odnosa između te države i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije