TRAMP SE DANAS SASTAJE SA VUČIĆEM: Predsednici Srbije i SAD na ceremoniji potpisivanja ekonomskih sporazuma u Beloj kući

Novosti online

04. 09. 2020. u 07:28

POTVRĐEN je sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom SAD Donaldom Trampom tokom dana, javlja izveštač RTS-a iz Vašingtona.

ТРАМП СЕ ДАНАС САСТАЈЕ СА ВУЧИЋЕМ: Председници Србије и САД на церемонији потписивања економских споразума у Белој кући

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/AP photo/Evan Vucci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti potpisaće dogovorene ekonomske sporazume u prisustvu Trampa.

U dokumentu nema tačke o uzajamnom priznanju.

Američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dan bio produktivan i da on ima nade.

Vučić je juče posle sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Kada je reč o ekonomiji, istakao je da ima mnogo dobrih stvari o kojima je moguć dogovor.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je juče da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dela dijaloga u Vašingtonu, najavivši napredak o ekonomskim pitanjima.

I prištinski mediji javili su sinoć da se u Vašingtonu očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, koji ne uključuje međusobno priznavanje.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (46)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!