MARKOVIĆ: Politika izvinjavanja odlika samo Tadićeve vlasti

Tanjug

12. 08. 2020. u 21:59

ČLAN Glavnog odbora Srpske napredne stranke i narodni poslanik Aleksandar Marković izjavio je danas da je politika izvinjavanja isključivo odlika vlasti bivšeg predsednika Srbije Boris Tadić koji, kako kaže, ne može da shvati da je moguće voditi državu na način koji nije ponizan i pokoran.

МАРКОВИЋ: Политика извињавања одлика само Тадићеве власти

Foto: Jutjub Printskrin

Marković je u saopštenju naveo da Tadić zato ne razume posetu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović Azerbejdžanu, gde je, kako kaže, otišao kao specijalni izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi sa zvaničnicima te države razgovarao ''isključivo u interesu Srbije i njenih građana''.

- 'Da je reč o još jednoj Tadićevoj laži najbolje pokazuje izveštavanje medija u Azerbejdžanu o poseti ministra Stefanovića, koji nijednog trenutka nisu videli ono što se jedino pričinjava Tadiću - naveo je Marković reagujući na saopštenje Tadićeve Socijaldemokratske stranke da Stefanović nije otputovao u Azerbejdžan da bi razgovarao o saradnji u oblasti bezbednosti, već da bi se, kako je navedeno, izvinio zbog prodaje oružja Jermeniji.

Marković smatra da Tadić očigledno ne može da shvati da je politika izvinjavanja isključivo odlika njegove vlasti koja, kako kaže, ništa dobro nije donela građanima Srbije.

Dodaje da će Tadić ostati upamćen kao neko ko se samo izvinjavao i molio, a ništa nije učinio da Srbija bude poštovana i cenjena u svetu, dok predsednik Vučić, ističe Marković, gradi prijateljstva sa svima koji Srbiju vide kao iskrenog partnera, a ne nekoga ko se ponižava na svakom koraku.

Prema njegovoj oceni, o tome koliko je Srbija sada poštovana u svetu najbolje govore brojne posete najviših svetskih zvaničnika našoj zemlji, od kad je na njenom čelu Aleksandar Vučić, poput poseta Vladimira Putina, Si Đinpinga, Angele Merkel, Emanuela Makrona...

- Međutim, Tadić i danas ne može da shvati da je moguće voditi državu na način koji nije ponizan i pokoran - navodi Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!