NE IZVOZIMO U ZEMLJE KOJE SU POD SANKCIJAMA: Predsednik o optužbama za prodaju oružja

Tanjug

11. 08. 2020. u 14:26

НЕ ИЗВОЗИМО У ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ ПОД САНКЦИЈАМА: Председник о оптужбама за продају оружја

Foto: Tanjug

POVODOM izvoza srpskog naoružanja, poput izvoza u Jermeniju, što opozicija inače prebacuje vlastima, iako je prva za vreme svoje vlasti dala saglasnost na takve isporuke, Vučić ukazuje da se deo proizvodnje prodaje i našoj armiji, ali se i izvozi.

- U čemu je igra da jedan deo tajkunskih madija pod kotrolom tajkunskih političara svakog dana mora da vodi kampanju protiv naše vojne industrije? Da li je to da bi Bugari uzeli nama posao ? Kako onda u Krušiku da ima posla, kada ste uništili taj posao? - zapitao je on.

Vučić je rekao da ima onih koji bi da ruše izvoz srpske vojne industrije, pa makar i oni propisali taj izvoz, odnosno doneli odluku da se Jermenija izuzme iz zabrane izvoza.

- Ja to ne mogu da radim, jer moram da brinem o vojnoj industriji. Moramo da brinemo i o prijateljima u Jerevanu i Bakuu i kako se odnosimo prema jednima i drugima - objasnio je on.

Vučić je podsetio da u srpskoj odbrambenoj industriji radi 17.000 ljudi, a ako se sprečava izvoz, onda se ugrožavaju ta radna mesta.

- Ako ne možemo da prodamo nijedan naš metak, pištolj, pušku ili granatu...a odakle plate da se plaćaju - rekao je on.

Istakao je da postoji lista dozvoljenih krajnih korisnika, koje se Srbija striktno pridržava, i ne izvozi u zemlje koje su pod sankcijama.

- Hoćete da nam date dodatne dozvole, kao što ste krenuli 2002.da uništite sopstvenu vojsku ? Uništavali su Strele za 156 dolara, a znate šta bismo dali da ih imamo nekih 150.000 ? Moj posao kao vrhovnog komandanta je da gradim snažnu vojsku, i danas je desetostruko snažnija nego pre. Ali, nisam ni blizu toga da sam zadovoljan - rekao je on.

Najavio je da će država nastaviti da pomaže odbrambenoj industriji, dodajući da ona mora da se bori za nova tržišta, za šta je potrebna podrška građana Srbije, a ne kritika onih koji se ne pitaju kako će se plate isplatiti.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

Zeljko85

11.08.2020. 14:53

Tu se opozicija najviše ispalila, jer kad neko uvozi oružje ili bilo šta zemljama pod sankcijama odmah se "pale crvene lampice* i dobijaju se paprene kazne, to se pročuje u svetu.

Sale

11.08.2020. 16:02

E pa sad zavisi čije su to sankcije. Ako su UN, onda još i ajde, al ako su opet američke izmišljotine, onda da me izvinite, a jel pamtite kad su ih nama nametali?

Nn

11.08.2020. 18:55

Laz na racun vlasti o prodaji oruzja potekla od opozicije postaje stara izlizana prica koju niko ne pije, krajnje transparentna laz, jos jedna u nizu manipulacija opozicije.

Sasa

11.08.2020. 22:47

Opozicija gleda samo na dnevnom nivou kako vise da oljaga vojnu industriju,pricaju nebuloze,i šire lazi,konstantno rade protiv interesa zemlje,naroda,obicnog čoveka.

Maja

12.08.2020. 08:37

Opozicija jedino sto zna to je da kritikuje i izmislja lazi, umesto da daju neki predlog za dobrobit Srbije, ali njih iskljucivo zanima njihov pun dzep.