NE IZVOZIMO U ZEMLJE KOJE SU POD SANKCIJAMA: Predsednik o optužbama za prodaju oružja

Tanjug

11. 08. 2020. u 14:26

POVODOM izvoza srpskog naoružanja, poput izvoza u Jermeniju, što opozicija inače prebacuje vlastima, iako je prva za vreme svoje vlasti dala saglasnost na takve isporuke, Vučić ukazuje da se deo proizvodnje prodaje i našoj armiji, ali se i izvozi.

НЕ ИЗВОЗИМО У ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ ПОД САНКЦИЈАМА: Председник о оптужбама за продају оружја

Foto: Tanjug

- U čemu je igra da jedan deo tajkunskih madija pod kotrolom tajkunskih političara svakog dana mora da vodi kampanju protiv naše vojne industrije? Da li je to da bi Bugari uzeli nama posao ? Kako onda u Krušiku da ima posla, kada ste uništili taj posao? - zapitao je on.

Vučić je rekao da ima onih koji bi da ruše izvoz srpske vojne industrije, pa makar i oni propisali taj izvoz, odnosno doneli odluku da se Jermenija izuzme iz zabrane izvoza.

- Ja to ne mogu da radim, jer moram da brinem o vojnoj industriji. Moramo da brinemo i o prijateljima u Jerevanu i Bakuu i kako se odnosimo prema jednima i drugima - objasnio je on.

Vučić je podsetio da u srpskoj odbrambenoj industriji radi 17.000 ljudi, a ako se sprečava izvoz, onda se ugrožavaju ta radna mesta.

- Ako ne možemo da prodamo nijedan naš metak, pištolj, pušku ili granatu...a odakle plate da se plaćaju - rekao je on.

Istakao je da postoji lista dozvoljenih krajnih korisnika, koje se Srbija striktno pridržava, i ne izvozi u zemlje koje su pod sankcijama.

- Hoćete da nam date dodatne dozvole, kao što ste krenuli 2002.da uništite sopstvenu vojsku ? Uništavali su Strele za 156 dolara, a znate šta bismo dali da ih imamo nekih 150.000 ? Moj posao kao vrhovnog komandanta je da gradim snažnu vojsku, i danas je desetostruko snažnija nego pre. Ali, nisam ni blizu toga da sam zadovoljan - rekao je on.

Najavio je da će država nastaviti da pomaže odbrambenoj industriji, dodajući da ona mora da se bori za nova tržišta, za šta je potrebna podrška građana Srbije, a ne kritika onih koji se ne pitaju kako će se plate isplatiti.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna