NAJNOVIJA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Traže povlačenje poternica za teroristima OVK, prete prekidanjem dijaloga

Tanjug

09. 08. 2020. u 14:39

НАЈНОВИЈА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ПРИШТИНЕ: Траже повлачење потерница за терористима ОВК, прете прекидањем дијалога

Facebook

MINISTARKA spoljnih poslova tzv. Kosova, Meljiza Haradinaj Stubla, izjavila je da predstavnici centralnih institucija u Prištini ne bi trebalo da učestvuju u dijalogu sa Beogradom, sve dok srpske vlasti ne povuku poternice prema pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova, raspisane preko Interpola.

U poslednjih sedam dana u Turskoj i Albaniji tamošnje vlasti privele su na kratko veterane OVK Imri Iljazija i Murteza Kastratija, po poternicama Interpola a na zahtev, kako u Prištini tvrde, srpskog pravosuđa.

- Srbija, kao agresivna strana, koja se nije izvinila i nije izvela pred lice pravde ratne zločince koji su ubijali, masakrirali, silovali, uništavali i krali, ne bi trebalo da ima priliku da sedi za stolom dijaloga, a da istovremeno ažurira političke poternice protiv boraca za oslobođenje i koji su branili svoj prag - rekla je Haradinaj Stubla prištinskim medijima.

Regionalni zapovednik bivše OVK Šukri Buja pridružio se Meljizi Haradinaj, rekavši da je dijalog besmislen, ukoliko Beograd ne prestane sa diplomatskim napadima.

Buja kaže da bi lokalne institucije trebalo da traže od zemalja koje su priznale nezavisnost lažne države Kosovo da ne priznaju listu Interpola radi procesuiranja pripadnika bivše OVK.

Prištinski analitičar za bezbednost Nuredin Ibiši smatra da "progon bivših pripadnika OVK dolazi kao rezultat neefikasnosti kosovskih institucija", koje, prema njegovim rečima, nekoliko godina nisu uspele da učlane Kosovo u Inteprol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Milan

09.08.2020. 16:22

Prete prekidom dijaloga? Pa da li je dialoga uopste bilo? Gospodo iz Srbije, verujem da ste svsvesni, siptari NE zele nikakav dijalog. To sto oni zele je priznanje drzave Kosovo od strane drzave Srbije i nista vise, dok drzava Srbija hoce dijalog. O cemu gospodo? Prekinuti ta "CIRKUS" i okrenuti se za 180 stepeni jer vreme radi za Srbiju.

Sale

09.08.2020. 22:59

E šta da vam kažem, eno zaprepastio se Srpski narod od vaših pretnji. Koji bre to "dialog"? To da vi laprdate svoje po svetu ne zove se dijalog bre! Pa vi prekidajte šta god hoćete, ionako ja ne pamtim da su šiptari ikad znali šta znači dialog.

buki

10.08.2020. 02:20

@Sale - Сећам се оних ПО и ЈО шиптарских сведока из Хага. Те две речи су некако успевали да изусте, а дијалог са таквима је немогућа мисија и за 100 година.

BOGDAN

10.08.2020. 07:30

JA NEZNAM ZA KAKAV PRAG ONA ZBORI KADA SU SVI SIPTARI SPOSOBNI ZA RAT BEZALI SU U ZENSKE HALINE SA KOSOVO I METOHIJE U MAKEDONIJU CRNU GORU PA DOSTA JE IZBEGLO I U CENTRALNU SRBIJU, KAKAV PRAG KAKVI BAKRACI KUKAVICE BELOKAPCI DIVLJACKE HORDE IZ CENTRALNE AZIJE SVI MOJEG DO MOJEGA POBEGLI PA SE ZAJEDNO SA NATOM VOJNICIMA MESECIMA VRACALI I PLJACKALI SRPSKE DOMOVE I UBIJALI SRBE.

Opancar

10.08.2020. 08:17

Kako to Srbija sklapa ugovore sa siptarima i ocekuje da ce se siptari toga pridrzavati? Zasto se ne sklapaju ugovori sa okupatorima, Amerikom, i od njih ne trazi garancija o zastititi srpskih interesa na okupiranim, teritorijama pod njihovom kontrolom? Zasto se siptari ne zaobidju

BOGDAN

10.08.2020. 09:14

KAKAV BRE PRAG VI TRAZITE U SRBIJU ,DA VAS PRIMITIVCE SIPTARSKO DIVLJACKO PLEME PODSETIM DA SVE VI DIVLJACI HORDE IZ CENTRALNE AZIJE TAMO IMA MESTO GDE SE I DANAS ZOVE ALBANIJA TAMO JE VAS PRAG KOD SVOJE BRATUCEDE DIVLJAKE.VAS SU TURCI KAO NJIHOVE SLUGE I IZMECARE DOVELI U SRBIJU CAK U 15.VEK DA SLUZTE TURSKIM KONJANICIMA I DA VODITE RACUNA OKO STOKE I KONJE KOJI SU TURCI DONELI NA BALKAN.STO SVE VI KACACI I BALISTI BRANILI U SRBIJU I OD KOGA SVE VI BRANILI KADA JE JASNO I GLASNO ZAPISANO OD VAS DOLAZAK NA BALKAN VI SIPTARI BELOKAPCI UVEK SLUZITE NASIM NEPRIJATELIMA KOJI RATUJU PROTIV SRBE TO RADITE I DAN DANAS.DA VAS SIPTARE PODSETIM DO DAN DANASNJEG SVE NASE SRPSKE NEPRIJATELE KOJI SU ZAGAZILI SRPSKOM ZEMLJOM SVI REDOM SU PROTERANI ILI OSTAVILI SVOJE KOSKE SVUDA PO SRPSKE ZEMLJE ,AKO SE DANASNI DUSMANI KOJI OKUPIRAJU SRPSKE ZEMLJE NE POKUPE I NATRAG ODAKLE SU DOSLI BOJIM SE DA CE I OVE DANASNE ZULUMCARE IMPERIJALISTICKE PLACENIKE I NJIHOVE POSLUSNIKE I IZMECARE BITI ILI POGUBENI ILI PROTERANI SA LAZAREVO I MILOSOVO KOSOVO I METOHIJU.