SUTRA, 7. avgusta, navršava se 25 godina od stravičnog bombardovanja izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti, kod Bravskoga, između Bosanskog Petrovca i Ključa.

Komentari (6)

Miki Zg

06.08.2020. 07:53

Upravo ovakovi monstruozni zločini ,bombardiranje zbjega ( pilot Perešin koji je pobjegao 4.god .iz JNA je jedan od njih ,heroj-poginuo ) ,streljanja žena, starci ,hendikipiranih u Dvoru ,miniranja svega po Krajini ,je za većinu Hrvata praznik ,slavlje ostvarenje životnog sna ,kako su juče izrekli jadni govornici !

Zoran

06.08.2020. 08:57

To mogu samo Hrvati..Odsustvo bilo cega ljudskog i eticnog..Dali je to od "nedostatka povijesti" ili nedostatka vaspitanja i kulture..Tesko proceniti,,izgleda kao spoj svega toga povezano sa odsudstvom stida..I to kao i slicne "pobede" slave..Ogroman je mrak koji kulja iz hrvatske duse..

buki

06.08.2020. 09:10

То је био НАТО тест, да Хрвати покажу да ли су спремни за пријем у ту злочиначку дружину. Положили су пријемни и наравно примљени.

djura

06.08.2020. 10:24

kada na domacim sajtovima za letenje Tago6 i slicnim, citam kako se srbi u duhu laznog internacionalizma ,"dopisuju" sa hrvatima ,stresem se , i uvek ali uvek se setim poginule dece na Petrovackoj cesti ,od ustasa iz aviona ubijenih.

Željko Puškar

06.08.2020. 20:25

Žalosno je da Srbija nije bila u stanju da od 1995.do danas nije bila u stanju doznati imena pilota koji je upravljao MIG-om......niti je Hrvatska vojska imala puno pilota sposobnih da upravlaju tom letjelicom niti je aviona MIG 21 bilo puno.....još jedan pilot HRZ se proslavio raketirnjem mosta u Gradišci preko kojega su prolazile kolone izbjeglica iz Zapadne Slavonije ,poslije akcije "Bljesak".Šta je sa optužnicom za streljane oficire u Bjelovaru...zna se tko je "komandovao Zborom narodne garde u napadu na kasarnu....Srbija šuti kao što je šutjela i prvi dan "Oluje"i narednih dana kada nije željela da ili nije smjela da brani Srbe u Krajini.

djordje

10.08.2020. 15:46

@Željko Puškar - to je sjajna tema za tangosix.rs ,kao specijalizovani Srpski sajt za desavanja u vazduhoplovstu ,ucesce u drustvu i istoriji naroda Srbije.