ŠAPIĆEVI NA MESTIMA DEMOKRATA: Određen raspored sedenja na konstitutivnoj sednici parlameta

S. S. R.

25. 07. 2020. u 11:41

NA mestima na kojima su prethodne četiri godina sedeli poslanici Demokratske stranke, krajnje desno u velikoj sali za plenum, sada će biti raspoređeni predstavnici SPAS Aleksandra Šapića.

ШАПИЋЕВИ НА МЕСТИМА ДЕМОКРАТА: Одређен распоред седења на конститутивној седници парламета

Foto A. Stanković

Tribuni koalicije oko Srpske napredne stranke, socijalista, Jedinstvene Srbije i manjina koji su ponovo osvojili mesta u zakonodavnom domu nastaviće da sede na svojim pozicijama.

Ovo je preliminarni raspored sedenja za prvu, konstitutivnu sednicu, koja će označiti početak mandata 12. skupštinskog saziva. Takođe, strankama je predloženo da nastave da koriste prostorije za klubove gde su bili i prethodne četiri godine. A SPAS će biti smešten u neki od kabineta poslanika koji više neće imati predstavnike u parlamentu. Najverovatnije u sobe koje su koristili radikali ili demokrate.

Inače, u parlamentu će biti desetak poslaničkih klubova. Naprednjački tim je najveći, a svoje "kutke" imaće i PUPS, SDPS, PS udružen sa Narodnom seljačkom strankom i Ujedinjenom seljačkom strankom. Takođe, posebne klubove formiraće i SPS i JS, SPAS, SVM, te predstavnici Albanaca i Bošnjaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života