VUČIĆ U BANJALUCI Aerodrom u Hercegovini - zajednički projekat Srbije i Srpske (VIDEO)

Novosti online

23. 07. 2020. u 09:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Banjaluci, gde institucijama u Republici Srpskoj uručuje pomoć vrednu gotovo 2,7 miliona evra.

ВУЧИЋ У БАЊАЛУЦИ Аеродром у Херцеговини - заједнички пројекат Србије и Српске  (ВИДЕО)

Foto: D. Pozderović

Vučića su na aerodromu dočekali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član predsedništva BIH Milorad Dodik.


DODIK: SRBIJA I SRPSKA ZAJEDNO RADE NA SVIM VAŽNIM PROJEKTIMA

Milorad Dodik ponovio je da Srpska i Srbija žele zajedno da rade na svim važnim projektima.

- Ne želimo nikome da nanosimo nikakvu bol, ali smo spremni da realizujemo naše zajedničke projekte. Razgovarali smo o tome da radimo na izradi zakona o zaštiti ćirilice i našeg jezika, kako bi dali doprinos jačanju uloge i značaja našeg jezika i pisma. Nemamo namere da oklevamo u tome-rekao je Dodik,nakon sastanka sa Vučićem.

-Stalna tema su regionalni odnosi. Pandemija je donela mnogo problema. Vučića smo upoznali s našom situacijom, a poznato je da Srbija ima najbolje ekonomske pokazatelje. Govorili smo o izgradnji puta i autoputa, blokadama i opstrukcijama iz Sarajeva koje se odnose na most u Bratuncu. Verujemo da smo i to postavili na prave noge i da će i to uskoto biti završeno-kaže Dodik.

Foto: D. Pozderović

 

-Vidljivo je da Srbija pomaže projekte u gotovo svim našim opštinama. Predsednik Srbije izrazio je spremnost da Srbija finansira i izgradnju puta od Rače do Bijeljine puta Srbija, za šta će dati više od 80 odsto sredstava-poručuje Dodik.

-Trebamo jasno istaći zahteve i naš stav da je nemoguće razgovarati o odvajanju Kosova, a da se pritome ne razgovara i o statusu Republike Srpske. Gospodin Vučić o tom pitanju ništa nije odgovorio, ali pokušaćemo da ga ubedimo da se te teme zajednički posmatraju. To nije protiv Dejtonskog sporazuma. Srpska nikada neće prihvatiti bilo kakvo priznavanje Kosova. Mi ostajemo povezani s našim narodom i Srbijom i našu budućnost vidimo u najboljim mogućim odnosima sa Srbijom. Od BiH dobijamo stalne opstrukcije-kaže Dodik.

Dodik je Vučiću čestitao i pobedu na izborima, navodeći da očekuje da će se konstituisanjem parlamenta i Vlade Srbije dobra saradnja nastaviti.

Foto: D. Pozderović

 

CVIJANOVIĆ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: SRPSKA DOBIJA AERODROM U HERCEGOVINI

Željka Cvijanović kaže da se na sastanku razgovaralo o mnogim ekonomskim temama i infrastrukturnim projektima koji su u realizaciji, ali su pomenute i neke nove ideje.

- Pored projekata vezanih za izgradnju mosta i auto-puta koji su strateški projekat za RS od predsednika Vučića smo čuli i neke nove ideje. Najviše mi se svidelo to što bi zajednički ušli u realizaciju manjeg aerodroma u Hercegovini - istakla je Cvijanović.

U Banjaluci je u toku sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

 


VUČIĆ ISPRED UKC U BANjALUCI RAZGLEDAO SANITETE

Predsednik Vučić je pred Univerzitetskim kliničkim centrom u Banjaluci sa Miloradom Dodikom razgledao sanitete.
 

Foto: D. Pozderović

 

CVIJANOVIĆ: VIŠE OD OBIČNE POSETE, ZNAK DA IMATE DRAGOG GOSTA

Predsednica Željka Cvijanović kaže da su izabrali da poseta počne pred UKC, da bi izrazili i zahvalnost lekarima za sve napore.

-Više od obične posete, znak da imate dragog gosta koji nam pruža nesebičnu podršku, kroz razne donacije-izrazila je zahvalnost Vučiću Željka Cvijanović.

Foto: O.M.

 

DOBRODOŠLICA I ZAHVALNOST DODIKA

Milorad Dodik poželeo je dobrodošlicu i zahvalio se Vučiću na donaciji

Pozdravio je zdravstvene radnike posebno.

Kako kaže, raduje se razgovoru s Vučićem o bitnim ekonomskim projektima, nacionalnim pitanjima, Kosovu, RS, infrastrukturnim projektima.

- Za RS važan je autoput prema Bijeljini i zahvalan sam što Srbija već gradi svoj deo, te što će pomoći gradnju deonice do Bijeljine. Auto-put nije samo put, već vekovna poveznica Srbije i RS. I sve što čine od mosta u Bratuncu je ispravljanje vekovne nepravde, u toj komunikaciji među Srbijom i RS. Milina nam oko srca što imamo dve srpske države, šta god ko protiv toga govorio -kaže dodik. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE

 


VUČIĆ: NAŠA JE OBAVEZA DA POMAŽEMO, POMAGAĆEMO JOŠ

Danas se uplaćuje 540000 evra za škole, već je legao na račun Vlade RS i novac za petrovački duhovni centar.


Zajedno rade na izgradnji spomenika na petrovačkoj cesti, gde je ubijana kolona izbeglica iz Krajine, 90% daje Srbija sredstava.

Vučić kaže da zajedno ispravljaju brojne nepravde prema našem narodu, i glasno govore o svemu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Banja Luci.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 23, 2020 at 1:30am PDT


- Ako ne budemo brinuli o sebi, nasleđu srpskog roda i naroda, šta možemo očekivati. Svi vitezovi srpske kulture rođeni su ovde-kaže Vučić.

-Srbija garantuje Dejton, koji garantuje Srpsku-rekao je Vučić.

Foto: D. Pozderović

 

-Naša je obaveza da pomažemo. Poslali smo i 10.000 testova za koronu noćas. Nećemo da se stidimo toga ni da se pravdamo. Napadali su me zato što neke od tih donacija ne pišu u budžetu, ali ko može da garantuje šta će se desiti u septembru. Pomagaćemo još, i srpske opštine u FBiH, Glamoč, Grahovo... -poručuje predsednik Srbije i dodaje da podržava teritorijalni integritet BiH, ali i Srpsku.

Srećni smo i ponosni na svaki uspeh RS, za sve što napravite i mi smo srećni, bolnicu, put-rekao je Vučić.


Srbija je preuzela obavezu da most preko Save sama izgradi


VUČIĆ URUČIO KLjUČEVE DIREKTORIMA DOMOVA ZDRAVLjA

Vučić je uručio ključeve vozila direktorima domova zdravlja. Ova donacija Republike Srbije - 15 sanitetskih vozila, vredna je skoro 750.000 evra.

Foto: D. Pozderović





 


Foto: D. Pozderović





 
 

















 




 

Foto: D. Pozderović

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA OBJEKTU U NASELjU PETRIĆEVAC

Vučić je obišao radove na izgradnji višenamenskog objekta, u kojem je planirano da budu smešteni vrtić, Dom zdravlja i mesna zajednica, čija se izgradnja finansira sredstvima Srbije u naselju Petrićevac.

Projekat je vredan 2 miliona maraka, a Srbija je u njega uložila 800.000 evra.

Dočekao ih je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i ostali funkcioneri Srpske. Tu je bio i veći broj građana, koji su Vučića pozdravili aplauzom.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić zahvalio je Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću što finansiraju izgradnju objekta.

-To će koristiti oko 10.000 građana Banjaluke. Direktno 8.000 stanovnika Dom zdravlja, još 150 mališana u vrtiću, ali i u novoj zgradi Mesne zajednice Petrićevac, gde će prostorije služiti brojim udruženjima i građanima ovog dela grada-rekao je Radojičić.


 

Predsednik Srbije obišao je radove na izgradnji Srpsko-ruskog hrama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obilazak radova na izgradnji srpsko-ruskog hrama. #Srpska #Banjaluka #Srbija

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic) on Jul 23, 2020 at 5:01am PDT


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (29)