ZABRANJENO VREĐANJE OVK: Priština odobrila zakon kojim namerava da zaštiti "ugled" terorističke organizacije

S. S. R.

15. 07. 2020. u 22:16

U DANIMA kada predsednik lažne države Hašim Tači daje iskaz u Specijalnom sudu u Hagu, na osnovu optužnice koja ga tereti za ubistva skoro sto ljudi, ratni zločin, mučenja i progon, vlada tzv. Kosova dala je na sednici u utorak "zeleno svetlo" za Nacrt zakona o zaštiti vrednosti OVK?!

ЗАБРАЊЕНО ВРЕЂАЊЕ ОВК: Приштина одобрила закон којим намерава да заштити углед терористичке организације

Foto Facebook

Protiv akta koji veliča delovanje terorističke organizacije glasali su ministri Srpske liste Goran Rakić i Dalibor Jevtić.

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je da su "vrednosti OVK nit slobode":

- Tri slova, OVK, pre nego što ih mi zaštitimo, oni su branili naciju. Vladini kabineti se menjaju, ali ono što se ne menja je istorija. OVK je blistavo svetlo u prošlom veku i temelj je nacije o kojoj sanjamo.

Predsednik Aleksadnar Vučić rekao je da su u Prištini "razmatrali predlog novog zakona o zaštiti vrednosti i vrlina delovanja OVK, što znači da će svakog Srbina koji bi bilo šta rekao o OVK moći da privode i hapse, isto kao i vezano za Račak".

- Mislite da je s tim moguće da gradimo novo poverenje - upitao je Vučić, tražeći odgovor od Brisela. - Mi ćemo dati sve od sebe da poverenje i bolje odnose stvaramo.

U mišljenju o usklađenosti sa zakonodavstvom EU, tzv. vlada je navela da "odredbe u ovoj oblasti nisu regulisane zakonodavstvom EU i kao takve ostaju u nadležnosti interne regulative za države EU".

Zakon treba da bude upućen u parlament, ali se, zasada ne pominje kada će se o njemu polemisati.

Inače, Tači je u sredu i treći dan zaredom odgovarao na pitanja tužioca u Hagu.

UDAR I NA SUD

ZAMENIK predsedavajućeg Organizacije ratnih veterana OVK Nasim Haradinaj rekao je u sredu da će u avgustu pokrenuti inicijativu za raspuštanje Specijalnog suda:

- Organizovaćemo potpisivanje peticije o kojoj će se izjasniti poslanici. Pokrenućemo inicijativu da se sud ukine, ne jednom nego sto puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista