ZABRANJENO VREĐANJE OVK: Priština odobrila zakon kojim namerava da zaštiti "ugled" terorističke organizacije

S. S. R.

15. 07. 2020. u 22:16

ЗАБРАЊЕНО ВРЕЂАЊЕ ОВК: Приштина одобрила закон којим намерава да заштити углед терористичке организације

Foto Facebook

U DANIMA kada predsednik lažne države Hašim Tači daje iskaz u Specijalnom sudu u Hagu, na osnovu optužnice koja ga tereti za ubistva skoro sto ljudi, ratni zločin, mučenja i progon, vlada tzv. Kosova dala je na sednici u utorak "zeleno svetlo" za Nacrt zakona o zaštiti vrednosti OVK?!

Protiv akta koji veliča delovanje terorističke organizacije glasali su ministri Srpske liste Goran Rakić i Dalibor Jevtić.

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je da su "vrednosti OVK nit slobode":

- Tri slova, OVK, pre nego što ih mi zaštitimo, oni su branili naciju. Vladini kabineti se menjaju, ali ono što se ne menja je istorija. OVK je blistavo svetlo u prošlom veku i temelj je nacije o kojoj sanjamo.

Predsednik Aleksadnar Vučić rekao je da su u Prištini "razmatrali predlog novog zakona o zaštiti vrednosti i vrlina delovanja OVK, što znači da će svakog Srbina koji bi bilo šta rekao o OVK moći da privode i hapse, isto kao i vezano za Račak".

- Mislite da je s tim moguće da gradimo novo poverenje - upitao je Vučić, tražeći odgovor od Brisela. - Mi ćemo dati sve od sebe da poverenje i bolje odnose stvaramo.

U mišljenju o usklađenosti sa zakonodavstvom EU, tzv. vlada je navela da "odredbe u ovoj oblasti nisu regulisane zakonodavstvom EU i kao takve ostaju u nadležnosti interne regulative za države EU".

Zakon treba da bude upućen u parlament, ali se, zasada ne pominje kada će se o njemu polemisati.

Inače, Tači je u sredu i treći dan zaredom odgovarao na pitanja tužioca u Hagu.

UDAR I NA SUD

ZAMENIK predsedavajućeg Organizacije ratnih veterana OVK Nasim Haradinaj rekao je u sredu da će u avgustu pokrenuti inicijativu za raspuštanje Specijalnog suda:

- Organizovaćemo potpisivanje peticije o kojoj će se izjasniti poslanici. Pokrenućemo inicijativu da se sud ukine, ne jednom nego sto puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mire

16.07.2020. 11:13

Postoji regularna vojska i policija, svaka svaka druga oružana frakcija na tlu države koja nije vezana za regularnu vojsku i policiju je teroristička organizacija. Pa je stoga i OVK teroristička organizacija.

Komandant 1001

16.07.2020. 13:03

Ja samo znam šta je onomad ozjavio Vladimir Moćni da će 2023 biti završena priča "Kosovo".....i neka skupe hrabrost za bežaniju u svoju Albaniju oni, koji ne žele Srbiju !!!

Južni susjed

19.07.2020. 13:22

@Komandant 1001 - "Komandante" , samo izvoli, sa ili bez Vladimira, odbor za doček, je uvijek spreman. Velika je vjerojatnoća, da si rata vidio samo na vidio igricama, i mogu ti reći, poslije dva preživljena, da je stvarnost jako okrutna.

nikola

16.07.2020. 23:06

Албанци су у Србији имали највећу аутономију у Европи у свим облицима живота и рада. Није постојао разлог за побуну осим у болесној жељи да се отме туђа земља а и уз наговор неких великих сила од којиј једна на КиМ борави као окупатор.