DAČIĆ PRETI SVOJIMA: Svako ko učestvuje u demonstracijama biće isključen iz SPS-a

Tanjug

12. 07. 2020. u 19:28

PREDSEDNIK Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se "(nasiljem) nanosi šteta Srbiji".

ДАЧИЋ ПРЕТИ СВОЈИМА: Свако ко учествује у демонстрацијама биће искључен из СПС-а

Foto N. Skenderija

Dačić je naveo da će se to primenjivati "bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama".

"Kao što je poznato, SPS i ja lično smo od prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine. To nema veze sa epidemioloskom situacijom, već je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti... Kao što su napadi na (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i Srpsku naprednu stranku (SNS) deo smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbiju", rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

On je ocenio i da je "sastavni deo te strategije pokušaj odvajanja SPS-a od Vučića i SNS-a".

"Dok sam ja na čelu partije, Socijalistička partija Srbije će biti sa Vučićem u interesu Srbije. Zato su, spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za moje rušenje. Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahteva za moju smenu. Sve je to deo iste kuhinje za destabilizaciju Srbije", ocenio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna