VARHELJI PORUČIO: Srbija posvećena putu ka EU, cilj je otvaranje narednih klastera

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 06. 2024. u 23:29

EVROPSKI komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji saopštio je večeras, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Markom Đurićem na marginama Saveta EU za spoljne poslove u Luksemburgu, da je cilj otvaranje naredniih klastera u pregovorima sa Srbijom i podrška brzom finaliziranju reformske agende.

ВАРХЕЉИ ПОРУЧИО: Србија посвећена путу ка ЕУ, циљ је отварање наредних кластера

Foto: Tanjug

Varhelji je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks naveo da je Srbija posvećena putu ka EU i nastavku sprovođenja reformi.

-Na marginama Saveta EU za spoljne poslove sastao sam se sa ministrom Markom Đurićem. Srbija je posvećena putu ka EU i nastavku reformi. Cilj nam je otvaranje narednih klastera u pregovorima i podrška brzom finaliziranju reformske agende, poručio je Varhelji.

Kako je prethodno saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Đurić se sastao danas u Luksemburgu sa Varheljijem, nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država članica EU i predstavnika regiona Zapadnog Balkana.

Đurić je izrazio zadovoljstvo učestalošću i kontinuitetom susreta sa visokim zvaničnicima EU, naglasivši da je to prilika da se glas Srbije čuje, i da niko nema dilemu da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i da je punopravno članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet naše spoljne politike.

U Luksembrugu je danas održan neformalni sastanak ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije i predstavnika regiona Zapadnog Balkana, kojem je prisustvovao i Đurić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?