ĐURIĆ SA ŠEFOM POLJSKE DIPLOMATIJE: Razgovori o bilateralnoj saradnji i evrointegracijama Srbije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 06. 2024. u 17:55

ŠEF srpske diplomatije Marko Đurić razgovarao je danas u Luksemburgu sa poljskim ministrom spoljnih poslova Radoslavom Sikorskim o odnosima dve države i evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

ЂУРИЋ СА ШЕФОМ ПОЉСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Разговори о билатералној сарадњи и евроинтеграцијама Србије

Foto Tanjug

U razgovoru održanom na marginama neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije (EU) i predstavnika regiona Zapadnog Balkana u Luksemburgu, Đurić je poljskom kolegi kazao da Srbiju i Poljsku veže dugogodišnja dobra bilateralna saradnja.

Đurić je naglasio da se ove godine obeležava 105. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje, te je poljskog kolegu pozvao u zvaničnu posetu Srbiji.

Govoreći o procesu pristupanja EU, šef srpske diplomatije je ukazao da je punopravno članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije, i zahvalio je na podršci koju Poljska pruža u tom procesu.

Đurić je poljskog kolegu informisao o aktuelnim pitanjima u regionu, kao i o dijalogu sa Prištinom i položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Zahvalio je na podršci koju je Poljska pružila kandidaturi Srbije za organizaciju Specijalizovane svetske izložbe EXPO 2027, i pozvao poljske kompanije da investiraju u Srbiji, čime bi se dodatno unapredila i ojačala ekonomska saradnja dveju država.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija