VUČIĆEVE REČI DOBRODOŠLICE SIJU: Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu

Novosti online

07. 05. 2024. u 22:33

UZ predsednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsednika Si Đinpinga na crvenom tepihu dočekala je delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

ВУЧИЋЕВЕ РЕЧИ ДОБРОДОШЛИЦЕ СИЈУ: Овом посетом учинили сте огромну част нашој земљи и народу

Foto: Instagram

Si  e srdačno pozdravio sa Vučićem, a onda su mladi folkloraši odigrali kolo za kineskog predsednika.

. Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha.Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim delom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji. Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku - napisao je Vučić na Instagramu.

Tokom dvodnevne posete Si Đinpinga Srbiji planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma.

Organizovan je i svečani ručak, gde će kineski predsednik imati priliku da proba srpska jela i vina, a biće upriličen i muzički program na srpskom i kineskom jeziku, koji će biti završen pesmom "Ovo je Srbija".

Zbog dolaska kineskog predsednika preduzete su velike mere bezbednosti, pa će njegovu delegaciju obezbeđuje 3.400 policajaca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORBIDNO: Klizačica silovala kolegu!