POČEO KOLEGIJUM NARODNE SKUPŠTINE: Sednica parlamenta zakazana u 11 časova

Tanjug

22. 04. 2024. u 09:35

U SKUPŠTINI Srbije nešto posle 9 časova počeo je Kolegijum koji je zakazala predsednica parlamenta Ana Brnabić, a na kojem poslaničke grupe treba da se dogovore na koji način će se odvijati sednica koja je zakazana za 11 časova.

ПОЧЕО КОЛЕГИЈУМ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ: Седница парламента заказана у 11 часова

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na sastanku su predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, poslanici vladajuće koalicije Milenko Jovanov (SNS), Ivica Dačić (SPS), kao i predstavnici drugih stranaka većine, a iz opozicije su, između ostalih, došli Radomir Lazović (Zeleno-levi front), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Zoran Lutovac (DS), kao i Marinika Tepić (Stranka pravde i pomirenja).

Na dnevnom redu sednice koja treba da počne u 11 časova su izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima se menjaju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima.

Prema tim izmenama, odluka o raspisivanju izbora donosi se najranije 150 dana, umesto 120 dana, a najkasnije 45 dana od dana pre isteka mandata odbornika.

Takođe, od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 umesto 45 dana, ni više od 60 dana, piše u predlogu izmena i dopuna ovog zakona. Predloženo je da se zakon donese po hitnom postupku, a za predstavnika predlagača određen je šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov.

Predlog su podržali poslanici vladajuće koalicije, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokreta slobodnih građana, kao i poslanici SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

BONUS VIDEO: LICEMERJE N1 NEMA GRANICA - Vlast je nasilna, a divljanje u skupštini je njima skroz u redu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)