PREDSEDNIKA SRBIJE NE ISPUŠTAJU IZ USTA: U Skupštini Crne Gore tema Vučić i "ustreptala" ministarka

V.N.

19. 04. 2024. u 15:27

PREMIJERSKI sat u Skupštini Crne Gore danas se pretvorio u debatu o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i o njegovoj nedavnoj izjavi o ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević. Nemajući, valjda, prečih briga, pojedine narodne izabranice su pokazale "zabrinutost" za integritet ministarke, koja je brže-bolje potrčala u Prištinu da se pravda, jer je njena sunarodnica Maja Vukićević glasala protiv prijema lažne države Kosovo u Savet Evrope.

ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ НЕ ИСПУШТАЈУ ИЗ УСТА: У Скупштини Црне Горе тема Вучић и устрептала министарка

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najviše je bila brižna poslanica DPS Aleksandra Vuković Kuč, pa je kritikovala Gorčevićku što nije odgovorila Vučiću koji je kazao da je u Prištini bila "sva ustreptala" .

- Ja pred sobom ne vidim ustreptalu ženu, već odgovornu, profesionalnu i smirenu liderku. A da li vidim ličnost sa integritetom, znaću kada mi odgovorite kakva je vaša reakcija na to što je o vašem ponašanju i stavu rekao Vučić, s obzirom na to da sada to nismo čuli - kazala je Vuković Kuč ministarki.

Gorčevićeva je u svom odgovoru navela da je na prozivke Vučića trebalo da odgovori predsednik države Jakov Milatović:

- Zašto to nije uradio je pitanje za njega. Svakako, bilo da se radi o prozivkama na društvenim mrežama, na prozivke političara, crnogorskih ili iz regiona, ja se ne obazirem. Prozivka predsednika Srbije nije me pomerila ni za milimetar. Ne vidim ni da evropski put ugrožavaju poslanici iz partije Andrije Mandića, ono što ja vidim je da oni glasaju za sve predloge koji idu u prilog našem evropskom putu. Pitanje nezavisnosti Kosova je završeno, Crna Gora je priznala Kosovo i to je potpisano kroz Sporazum parlamentarne većine.

Vuković Kuč je, po ko zna koji put, poslanike Nove srpske demokratije optužila da rade za interese Srbije, a protiv interesa Crne Gore, zasmetalo joj glasanje Maje Vukićević po sopstvenoj savesti u SE, trobojka u kabinetu predsednika Skupštine i poseta Milorada Dodika.

Podsetimo, Vučić je nedavno javno kritikovao posetu Gorčevićeve Prištini.

- Vidio sam i ovu ministarku iz Crne Gore, koja je sva ustreptala, kako se zove, Gorčević. Sram ih bilo sve zajedno. Pošto oni misle da imaju pravo i da je normalno da se hvale time kako nam otimaju teritoriju i kako imaju pravo da se tako bahato ponašaju ne bi li se izvinili Amerikancima ili nekome što je jedna časna žena u Savetu Evrope, Maja Vukićević, glasala protiv njihovog prijema, pa sad otišli brže bolje u Prištinu da im se izvinjavaju - rekao je predsednik na konferenciji za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)