OKRUŽILI ME HRVATSKI POLICAJCI, NAREĐENJE SIGLO "S VRHA" Oglasio se ministar Milićević nakon sramne zabrane da poseti Jasenovac (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 04. 2024. u 20:34

MINISTRU u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac.

ОКРУЖИЛИ МЕ ХРВАТСКИ ПОЛИЦАЈЦИ, НАРЕЂЕЊЕ СИГЛО С ВРХА Огласио се министар Милићевић након срамне забране да посети Јасеновац (ФОТО)

Foto Instagram/djmilicevic

Nakon ovog sramnog incidenta oglasio se i sam ministar Đorđe Milićević.

- Danas mi je zabranjeno da položim cveće i zapalim sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac!

Boravio sam u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, sa saradnicima sam se uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks kombi u kom sam se nalazio zaustavili su hrvatski policajci koji su naše vozilo okružili sa tri svoja automobila

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi odmah napusti Jasenovac.

- Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske – naglasio je ovaj policajac.

Na pitanje zašto mi nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin posetim Jasenovac i zapalim sveću žrtvama ustaša, policajac je odgovorio da „ima naređenje s vrha“. Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja – a naređenje je jasno: „Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac!“

Izašao sam iz kombija i tražio sam samo da napravim fotografiju spomen kompleksa, na šta me je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krenem put graničnog prelaza sa Srbijom. - napisao je Milićević.

(alo.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave