SIJARTO: Mađarska uz Srbiju - Neće podržati ni članstvo tzv. Kosova u SE, ni rezoluciju o Srebrenici

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 04. 2024. u 20:56

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, koji mu je rekao da stalna namera Prištine da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

СИЈАРТО: Мађарска уз Србију - Неће подржати ни чланство тзв. Косова у СЕ, ни резолуцију о Сребреници

Foto: MSP

-Imao sam sadržajan telefonski razgovor sa šefom mađarske diplomatije Sijartom. Imajući u vidu aktuelnu situaciju u regionu, svom kolegi sam poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora, navedeno je na Instagram profilu "ivica.dacic.rs".

Dačić je rekao da mu je Sijarto ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da je dodao i da stalna namera takozvanog Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu.

-Sijarto je potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalje eskalacije tenzija u regionu, istakao je Dačić.

On je dodao da se razgovaralo i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što ostaje prioritetni cilj srpske spoljne politike.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima