ON JE JEDINI PRUŽIO RUKU, DOK NAS JE CEO SVET OSUĐIVAO: Vučić podsetio ko je u teškim trenucima bio prijatelj Srbije

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 04. 2024. u 11:35

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da je sinoć u Parizu imao otvoren i prijateljski razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

ОН ЈЕ ЈЕДИНИ ПРУЖИО РУКУ, ДОК НАС ЈЕ ЦЕО СВЕТ ОСУЂИВАО: Вучић подсетио ко је у тешким тренуцима био пријатељ Србије

Foto: Instagram

Na pitanje novinara o čemu je imao najteže razgovore sa Makronom iza zatvorenih vrata, Vučić je rekao:

- Naši razgovori su bili otvoreni, ne bih rekao najteži, ali otvoreni i prijateljski. I hvala mu na tome što je želeo da čuje sve ono što smo mi imali da kažemo.

On je objasnio da je Makron neko sa kim ima najbliže odnose, neko ko je u teškim trenucima bio prijatelj Srbije i da ne bi trebalo da se zaborave važne stvari koje je Makron za nas uradio.

Vučić je podsetio da ne treba da se zaboravi Samit Evropske političke zajednice u Granadi, održan malo posle događaja u Banjskoj, jer je Makron bio taj koji je pružio ruku Srbiji u veoma teškom trenutku, kada je ceo svet osuđivao samo Srbiju i želeo da preko noći uvede sankcije Srbiji.

- Hoću samo da to znaju svi. To su stvari koje se ne zaboravljaju i sad. Ali kad ja reagujem na onakav način, onda vi možete da razumete šta se sve u meni nakupilo i kroz šta sve naša zemlja prolazi - rekao je Vučić.

On je dodao i da razume probleme sa kojima se i Francuska suočava kada je reč o geopolitičkoj situaciji.

- I plašim se da će u junu ili julu biti mnogo drugačije i da ćemo razgovarati o svemu u mnogo drugačijim i težim okolnostima. Ne mogu da govorim o svemu, ali naši obaveštajni podaci koji se uglavnom poklapaju sa onim što imaju neke velike sile, ne govore o tome da ćemo uskoro imati trajni mir ili rešenje problema - dodao je Vučić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA - Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)