"UVELI SU FANTOME U SKUPŠTINSKE KLUPE" Jovanov odgovorio Tijani Perić: Čak i kad se neko preseli, ne glasa dva, ili više puta (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 03. 2024. u 16:27

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, odgovorio je narodnoj poslanici i članu stranke ''Srbija centar'' Tijani Perić Diligenski koja je gostujući u Novom danu komentarisala izjavu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da ne vidi ništa sporno u preseljenju birača jer je, kako je kazao, to zakonom dozvoljeno.

УВЕЛИ СУ ФАНТОМЕ У СКУПШТИНСКЕ КЛУПЕ Јованов одговорио Тијани Перић: Чак и кад се неко пресели, не гласа два, или више пута (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/SNS

- Pluralni votum?! Ovo po principu "aj da kažem nešto da zvuči pametno" iako veze sa životom nema. Čak i kada se neko preseli, ne glasa dva, ili više puta (pluralni votum), nego samo tamo gde mu je prebivalište i samo na biračkom mestu gde se vodi. Ali, da ne komplikujem, jer ionako slabo razumeju...

Zatim, pluralnog votuma u Srbiji nema zato što na biračkim mestima postoji sprej i UV lampa, kojom se proverava da li je birač već glasao, a, zahvaljujući ovoj vlasti i jedinstveni birački spisak, umesto biračkih spiskova lokalnih samouprava, koji je činio mogućim da jedan birač bude upisan u biračke spiskove više jedinica lokalne samouprave.

A što se selidbe birača tiče, na prvoj sednici smo im pronašli 4 "fantoma", kako ih oni nazivaju. Dakle, seledbe: Priboj - Beograd, Vranje - Beograd, Novi Sad - Beograd, Smederevo - Novi Sad - Beograd... I svi se doselili u Beograd i svi glasali na ovim izborima.

Uveli "fantome" u skupštinske klupe i to im je u redu, a istovremeno proganjaju narod iz R. Srpske i maltretiraju ljude po Beogradu objašnjavajući da u realnosti ne postoje! - poručio je Jovanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!