DANAS BI BOJANA IMALA 25 GODINA: Predsednik obišao porodicu najmlađe žrtve NATO agresije (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2024. u 18:11

PREDSEDNIK Vučić obilazi Kuršumliju gde je u poseti porodici Tošović.

ДАНАС БИ БОЈАНА ИМАЛА 25 ГОДИНА: Председник обишао породицу најмлађе жртве НАТО агресије (ФОТО)

Foto: Printskrin/TV Pink

Današnji dan, 24. mart bio je najteži porodici Tošović iz Merdara, na čiju je kuću pala bomba. Bojana je najmlađa žrtva NATO bombardovanja.

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

Predsednik će potom obići fabriku Borbeni složeni sistemi.

Potom će prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Bojana Tošović, najmlađe dete koje je poginulo u NATO agresiji. Poginula je 11. aprila. Imala je 11 meseci - podsetio je predsednik. 

Inače, NATO bombardovanje tadašnje SRJ počelo je 24. marta 1999. godine u 19.55 sati, a prve rakete pale su na kasarnu u Prokuplju kada je stradao vojnik Boban Nedeljković, prva žrtva NATO agresije na našu zemlju. Iste večeri, krstareće rakete pogodile su podzemni bunker u kasarni „Borovnjak“ u Kuršumliji kada je poginulo 11 vojnika uglavnom oficira dok je više desetina njih ranjeno. Inače, bombardovanje je trajalo 78 dana, do 10. juna 1999. godine, dok je te godine na Uskrs NATO avijacija zasula kasetnim bombama selo Merdare na samoj administrativnoj linici između kuršumlijske i opštine Podujevo kada je na kućnom pragu stradao Božina (29)Tošović sa jedanaestogodišnjom kćerkicom Bojanom koja mu je poginula u naručju.

- Kada su bombe zasule selo, negde posle ponoći krenuli smo da bežimo u podrum. Božina je uzeo kćerkicu u naručje i flašicu sa mlekom a ja sam pošla za njima. Bomba nas je zatekla na pragu.Grede i sav građevinski materijal pao je po nama a ja sam se osvestila tek pred zoru kada su moji roditelji i brat posle više sati uspeli da nas izvuku ispred ruševina.Na žalost za Božinu i moju kćerkicu nije bilo pomoći dok su od mene u prvi mah skrivali da su ubijeni – priča Marija za naš list koja je dva meseca kasnije dobila kćerku Anđelku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu