SRAMNO - NVO SEKTOR PROTIV SRPSKOG GENERALA: Inicijativa mladih traži da Lazarević ne učestvuje na obeležavanju 25 godina NATO bombardovanja

Novosti onlajn

22. 03. 2024. u 12:44

NOVI skandal u režiji prozapadnog sektora u Srbiji!

СРАМНО - НВО СЕКТОР ПРОТИВ СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: Иницијатива младих тражи да Лазаревић не учествује на обележавању 25 година НАТО бомбардовања

Foto: Jutjub/Kosovo Online

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), odranije poznati po tome što su branili i organizovali proteste u znak podrške Aidi Ćorović, dok je skrnavila mural generala Mladića, sada su ustali protiv još jednog srpskog generala!

Naime, ova prozapadna NVO traži da general Vladimir Lazarević ne učestvuje na državnoj komemoraciji koja je zakazana za 24. mart u Nišu, povodom obeležavanja 25 godina od početka NATO bombardovanja SRJ. 

Razlozi koje navode u najmanju ruku su sramni - kako kažu, ovo bi bila "teška uvreda za civilne žrtve NATO bombardovanja i sve žrtve rata na Kosovu", a generala Lazarevića nazivaju "ratnim zločincem".

Foto: Printgscreen

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, na 25. godišnjicu bombardovanja, u kripti crkve Svetog Vasilija Ostroškog biće predstavljeno 1.139 imena vojnika, policajaca, dobrovoljaca poginulih na Kosovu od 1998. do 1999. godine i u Kopnenoj zoni bezbednosti od 2000. do 2003, koja će biti ispisana na 19 ploča.

Prema pisanju „Niških vesti“, Lazarević je i jedan od tri aktera dokumentarnog filma „Košare“, čiji autori Đorđe Bojanić i Dejan Jovanović imaju za cilj da se ovaj film 25. marta ili 14. aprila ove godine, prikaže u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, đacima uzrasta osmog razreda, kao i svih razreda srednjih škola.

Tom prilikom, on je naglasio da je „NATO agresija na Jugoslaviju postupak bez presedana u istoriji ratovanja, i da se postavlja pitanje zašto je na kraju 20. veka izvršen takav zločin protiv čovečnosti, i to bez ikakve odgovornosti i kajanja“.

Po starom proverenom receptu - istina koja svedoči o svim delima učinjenim nad srpskim narodom u prethodnim ratovima, ali i oni koji su ponosno stajali u odbrani svoga naroda, smetaju prozapadnom sektoru, te je Inicijativa mladih za ljudska prava sada sramno ustala i protiv generala Lazarevića!

BONUS VIDEO:

NAVIKA JE ČUDO: Mogu da ukradem ali ne mogu da odgovaram

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (14)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!