BRNABIĆEVA PORUČILA OPOZICIJI: U vaše vreme srećan je bio onaj ko je imao posao, a za to je primao 333 evra!

Novosti onlajn

19. 03. 2024. u 12:56

ANA Brnabić, kandidatkinja za predsednicu Narodne skupštine, odgovorila je danas na optužbe opozicije koja ju je upitala da li zna u šta je pretvorila Srbiju.

БРНАБИЋЕВА ПОРУЧИЛА ОПОЗИЦИЈИ: У ваше време срећан је био онај ко је имао посао, а за то је примао 333 евра!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ona je zatim odgovorila argumentima, pokazujući grafikone, koji ilustruju činjenično stanje plata, penzija i minimalnih zarada u vreme vlasti bivšeg režima, koji je danas okupljen u koaliciju Srbija protiv nasilja.

- U šta sam pretvorila Srbiju? Evo, na primer, rast zaposlenosti, znam da vas ne zanima, ali ne bi bilo loše da pogledate. U ovo je pretvorena Srbije u vreme ne mog mandata, već našeg mandata, koji je započeo Aleksandar Vučić kao premijer. Pogledajte, u vaše vreme bilo je 1.800.000 zaposlenih, a danas ima više od 2.365.000 zaposlenih ljudi u Srbiji! Minimalna zarada u vaše vreme bila je 172 evra, i to u vaše vreme nezaposlenosti od čak 26%, dakle, bio je srećan i presrećan svako ko je imao posao... Danas, u naše vreme, minimalna zarada iznosi 402 evra. A s obzirom na to da su nam građani dali poverenje za još četiri godine, biće 650 evra 2027. godine - rekla je Brnabićeva. 

Ona je zatim podsetila građane i poslanike o iznosu prosečne plate nekada i sada, ali poslanici opozicije nisu želeli da je slušaju, iako je Brnabićeva pričala o onome što je za građane najbitnije.

- Hoćete da pričamo o prosečnoj plati? Znam da vas ne zanima, ali radi se o porodicama, deci... Ovde se radi o onome što možete da im priuštite od vašeg rada. Dakle, prosečna plata onih srećnika koji su imali posao u vaše vreme bila je 333 evra. Danas, u vreme diktature, kada smo sve uništili, visina prosečne plate je, i to pre povećanja, 812 evra - rekla je Brnabićeva.

Ona je potom poručila Milošu Jovanoviću da se niko ne plaši njegovih pretnji, te da ispunjava sve uslove da i zvanično uđe u Đilasovu koaliciju Srbija protiv nasilja. „Da vam kažem samo jedno, gospodine Jovanoviću. U potpunosti se kvalifikujete za članstvo u Đilasovoj koaliciji, zato što ste završili govor pretnjom koja je glasila - kunem vam se, pobeći nećete. A mi nećemo pobeći nigde, samo da vam kažem. A vas se takođe i ne plašimo“, zaključila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO:

KAKVA SRAMOTA! Aleksić krenuo da nasrne na profesora Radenovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu