ŠOLAKOVO TAJKUNSKO GLASILO: Lažima hoće da spreči pomoć srpskom narodu na KiM

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 03. 2024. u 17:15

FIRMA “Rad 028” u obavezi je da zarad istine i pre svega interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji najoštrije demantuje neistinite, tendenciozne i maliciozne natpise objavljene u tajkunskom Šolakovom glasilu “Radar” koje lažno pokušava da diskredituje poslovanje firme “Rad 028” i to na najgrublji mogući način bez ikakvih dokaza i činjenica.

ШОЛАКОВО ТАЈКУНСКО ГЛАСИЛО: Лажима хоће да спречи помоћ српском народу на КиМ

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Na prvom mestu, firma “Rad 028” posluje transparentno i u skladu sa svim važećim zakonskim propisima i procedurama, a svaki ugovor sklopljen je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i to putem otvorenih postupaka koje svako može da prati i ima uvid u njih na zvaničnom Portalu javnih nabavki. 

Konkretno, sprovođenje javnih nabavki na koje se Šolakovo glasilo poziva u tekstu, pokrenuto je u skladu sa zakonom krajem avgusta 2023. godine, dakle više nedelja pre tragičnih događaja u Banjskoj na koje ovaj opozicioni pamflet zlonamerno aludira. 

Firma “Rad 028” ugovore je zaključila nakon okončanog postupka javnih nabavki u skladu sa zakonskom procedurom i propisanim rokovima. 

Dodatno, sredstva niti su opredeljena za “nespecifikovane nabavke” niti za bilo čije “ćutanje” kako to maliciozno tvrdi ovaj nedeljnik, već za pomoć i podršku srpskom narodu u pokrajini. Konkretno, sredstva iz Programa raspodele i korišćenja podsticajnih sredstava za privredni i ekonomski razvoj za 2023. godinu su  opredeljena za nabavku proljoprivrednih mašina, mašina za proizvodnju, alata, opreme, građevinske mehanizacije, proizvodne opreme za sve srpske sredine na Kosovu i Metohiji koje se na osnovu javne nabavke dele u skladu sa potrebama stanovništva, a na osnovu jasno definisanih kriterijuma i odlukama komisija. 

Na drugom mestu, svi poslovi koje firma “Rad 028” realizuje na prostoru Kosova i Metohije su ili završeni ili su u toku, a jedino što je zaustavljeno jesu radovi koje blokiraju vlasti u Prištini, poput zgrade Univerziteta, škola, puteva na severu KiM. 

To jasno dokazuje da nijedan od poslova koje zaključuje firma “Rad 028” nemaju veze sa onim što autori i nalogodavci ovog teksta pokušavaju da insinuiraju, a što možemo videti sinhronizovanim udarima iz Beograda, ali i Prištine. 

Cilj ovakvih napada je jasan, preko firme “Rad 028” naneti štetu državi Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, jer je jedini cilj aktuelne vlasti u Prištini jeste zaustaviti sve projekte koje država Srbija finansira na prostoru KiM. Ovakvi tendenciozni i neistiniti tekstovi mogu poslužiti kao alibi za nove zabrane Prištine u srpskim sredinama, što je nažalost postala svakodnevna praksa.

BONUS VIDEO:  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)