OGLASIO SE ADVOKAT: Petrović i Obrenović osuđeni na šest meseci zatvora, kazna preinačena u novčanu

Novosti onlajn

27. 02. 2024. u 12:41

RADOŠ Petrović i Dušan Obrenović koji su uhapšeni 29. maja na protestu u Zvečanu osuđeni su na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela „učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam“. Nakon priznanja krivice u slučaju Petrovića kazna je preinačena u novčanu i iznosiće 6.000 evra, dok je Obrenović već odležao u pritvoru šest meseci.

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ: Петровић и Обреновић осуђени на шест месеци затвора, казна преиначена у новчану

Foto: Printscreen/Kosovo onlajn

Branilac Radoša Petrovića, advokat Asdren Hodža ističe da su se Petroviću i Obrenoviću na teret prvo stavljala četiri krivična dela: „napad na ustavni poredak“, „napad na međunarodno osoblje pod međunarodnom zaštitom“, „napad na službena lica“ i „učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam“, međutim, u toku istražnog postupka tri krivična dela su odbačena, a za četvrto je postignut sporazum o priznanju krivice.

- Danas smo imali početnu raspravu u vezi sa optužnicom Specijalnog tužilaštva u vezi sa događajima od 29. maja prošle godine ispred opštine Zvečan. Kao što znate, u tom incidentu uhapšeni su Radoš Petrović i Dušan Obrenović koji su u istražnom postupku bili osumnjičeni za četiri krivična dela, što je bila jako teška situacija na početku. Za napad na ustavni poredak, napad na međunarodno osoblje pod međunarodnom zaštitom, radi se o Kforu, napad na službena lica i kao četvrto delo, u četvrtoj tački, učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam. Uspeli smo u toku istražnog postupka da se odbace tri teža krivična dela u ovom postupku i ostalo je samo ono, što i jeste tako, da su oni bili na protestu i da je taj protest eskalirao i da je iz tog protesta proizašlo izvršenje krivičnog dela ili huliganizam, napad na vojnike Kfora. Tako da smo bili složni da sklopimo sporazum o priznanju krivice za to delo, tačke 4 iz člana 404 Krivičnog zakona (tzv.) Kosova - rekao je Hodža.

Sporazum je sklopljen 29. januara ove godine, ističe Hodža.

- Optužnica je stigla u sud uz sporazum o priznanju krivice koji je sud usvojio. Što se Radoša Petrovića tiče, to je šest meseci zatvora koji su preinačeni u novčanu kaznu, a što se tiče Dušana Obrenovića, on je već odležao kaznu - naveo je Hodža.

Petrović je u pritvoru proveo 30 dana, da bi nakon toga bio pušten da se brani sa slobode, dok je Obrenović šest meseci proveo u pritvoru.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024