ZA VREME POGROMA NISAM POBEGAO, ALI ĆE ME OVA SITUACIJA NATERATI Vapaj Antanasijevića iz Mitrovice: Poruka ove uredbe je da se oteraju Srbi

Милица Шкорић
Milica Škorić

26. 02. 2024. u 15:58

MILjAN Antanasijević iz Severne Mitrovice, koji nakon pada za skele i zadobijenih povreda živi od socijalne pomoći iz Srbije, kaže da njegov život i život njegovog deteta zavise od skromnih primanja koja zbog uredbe tzv. Centralne banke Kosova ne može da podigne.

ЗА ВРЕМЕ ПОГРОМА НИСАМ ПОБЕГАО, АЛИ ЋЕ МЕ ОВА СИТУАЦИЈА НАТЕРАТИ Вапај Антанасијевића из Митровице: Порука ове уредбе је да се отерају Срби

Foto:

- Samohrani sam roditelj od 2015. godine, a 27. novembra 2020. sam imao povredu, pao sam sa skele, a potom sam dobio i epilepsiju. Zavisim od te socijalne pomoći a ne mogu da je podignem nigde. Pokušavao sam da podignem, ali daju samo 10 hiljada, šta da radim ja sa tim? Meni samo na lekove ode sedam-osam hiljada - kaže on.

Miljan ističe da trenutno prima samo socijalnu pomoć.

- Recite vi meni da li možete da preživite sa 10 hiljada dinara mesec dana? - pita on.

Antanasijević kaže da je život u Severnoj Mitrovici u poslednje vreme jako težak.

- U ovoj situaciji i ako se ovako nastavi, bolje da se pakujemo i da bežimo odavde, iskreno rečeno. Kada 2004. nisam pobegao, sad će me naterati situacija da pokupim dete, ne zbog mene, meni je ostalo pola života, ali neću da ugrožavam život svog deteta koje je trenutno u školi - dodaje Antanasijević.

On ocenjuje da je odluka tzv. CBK jako loša i da nije jedini koji pomišlja o odlasku i da je poruka ove uredbe da što pre oteraju Srbe sa Kosova.

Foto:

- Nisam jedini, 80 posto građana razmišlja da ide odavde, a ako odu, šta će onda da bude sa Mitrovicom i celim Kosovom, to je znak pitanja. Mogu reći da najviše ispaštaju bolesni ljudi, socijalni slučajevi, penzioneri ali i svi ostali - navodi on.

Kako kaže, pored ove odluke, zabrana srpske robe ali i lekova na teritoriji KiM, dodatno utiče na razmišljanje o odlasku.

- Lek koji moram da pijem, bez kojeg ne mogu, moram da idem u Rašku da ga podižem i kupujem, a ja u ovakvom stanju da idem za Rašku na svakih 15 dana, to je nemoguće. Ovde kod nas taj lek ne može da se nađe, upravo zbog toga što ne daju da se uvozi ovde - napominje on.

Pored njegove loše zdravstvene situacije, Antanasijević navodi da nije lako ni njegovoj majci koja boluje od dijabetesa i kojoj su amputirali nogu.

- Kako ona da ide za Rašku i da podiže novac? Njoj je veoma teško, a mene čekaju još četiri operacije. Operacija jagodične kosti, oka, ruke i da mi ponovo otvore lobanju. Mene svaki put kad odem za Beograd na te kontrole i operacije, ja bez 100 evra ne mogu da odem. Ja zavisim od te socijale jer sam se tako pokrivao za operacije i kontrole. A kako ću sada - pita Antanasijević.

BONUS VIDEO: ODLUČNOST VUČIĆA DONEĆE REŠENjE ZA OPSTANAK SRBA NA KiM Danijela Vujičić za “Novosti”

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu