OSTALI SU CRNA RUPA EVROPE: Pre 16 godina tzv. Kosovo proglasilo "nezavisnost"

S. Rovčanin Tomković

17. 02. 2024. u 07:00

NEZAVISNOST tzv. Kosova - koju su albanske vlasti protivno međunarodnom pravu jednostrano proglasile na današnji dan pre 16 godina - ne priznaje 106 zemalja sveta, priznaje ih njih 84, dok je za tri status nejasan. U poslednjih nekoliko godina 28 zemalja je odlučilo da prihvati argumente Srbije i povuče priznavanje.

ОСТАЛИ СУ ЦРНА РУПА ЕВРОПЕ: Пре 16 година тзв. Косово прогласило независност

Separatisti bi hteli da prisvoje i Bogorodicu Ljevišku u Prizrenu, Foto Tanjug

Koliko god mentori Prištine pokušavali da brane svoje čedo koje su stvorili, apsolutno je jasno da je tzv. Kosovo crna rupa Evrope. U gotovo svim izveštajima međunarodnih organizacija ukazuje se da je to centar kriminala i korupcije, leglo trgovine drogom, a da oko petine stanovništva živi u siromaštvu. Svaki drugi čovek mlađi od 30 godina nema posao, a prosečna plata je nešto iznad 500 evra. Kada je tzv. Kosovo dobilo viznu liberalizaciju, Albanci su pohrlili ka državama EU, a procenjuje se da selidbu planira svaki peti stanovnik.

Srbi i dalje biju bitku za osnovna ljudska prava i svakodnevno su na meti, a poslednji potez protiv naših sunarodnika bilo je ukidanje dinara. Od dolaska Aljbina Kurtija na vlast 2021. zabeležno je 669 etničkih napada na Srbe.

Perjanice terorističke tzv. OVK, među kojima je i nekadašnji predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, nalaze se u zatvoru Specijalizovanog suda za zločine na KiM, optuženi za ratne i zločine protiv čovečnostim, najmanje 102 ubistva, mučenja...

Prva čestitka povodom "nezavisnosti" na adresu predsednice lažne države Vljose Osmani stigla je od predsedika SAD Džozefa Bajdena, koji je poručio da "Kosovo treba da nastavi dijalog sa Srbijom do međusobnog priznanja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)