ORLIĆ: Hrvatsku mržnju poznaje dobro srpski narod

Novosti online

14. 02. 2024. u 15:30

NA karnevalu u Kaštelu Starom u Hrvatskoj učesnici su spalili lutke sa likovima predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, a tim povodom oglasio se i Vladimir Orlić iz SNS-a.

ОРЛИЋ: Хрватску мржњу познаје добро српски народ

Foto: Printskrin

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Spaljivanje "lutke" sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na festivalu mržnje u Hrvatskoj, uz slavodobitno orgijanje tamošnjih medija, nije tek još jedan dokaz mržnje koja naveliko prelazi sve granice, pa i one fizičkog uništenja. Ovo je rezultat narastajućih kompleksa koje kod bezumnika izaziva jasan uspeh politike predsednika Vučića, a koji znači jačanje srpske države i snaženje pozicija srpskog naroda. Ujedno, i pokazatelj nemoći: da te uspehe zaustave, ili ih uspore, a čoveka koji važnu istorijsku promenu lično predvodi pokolebaju - ni za sekund.

Njihovu mržnju poznaje dobro srpski narod: ona ga je krvnički, sa ciljem potpunog istrebljenja, ubijala u jamama i logorima, u doba ustaškog režima čak i logorima za decu - nadmašivši u monstruoznosti čak i naciste, sprovodila svoju "politiku" genocida, a decenijama potom nad srpskim narodom sprovela i etničko čišćenje kakvo Evropa nije videla od Drugog svetskog rata. Ista mržnja je, ustaškom rukom, pobila i mnoge iz familije Vučića, spaljivala im kuće i imanja, pokušala da zatre u potpunosti. Nisu u tome uspeli i zbog toga, očigledno, i danas očajavaju.

Ne mogu nikada, šta god obnevideli od zlobe i besa da su umislili, moći da spreče borbu Aleksandra Vučića za Srbiju, sve njene građane, kao i srpski narod gde god da živi. Kao što ne mogu da ga primoraju da se odrekne prava na istinu - da govori o nevinim srpskim žrtvama i zlikovcima koji ih nose na duši, navedu ga da odustane od svoje namere da poseti Jasenovac. Baš kao što ne mogu da promene činjenicu: da je Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik za kog sve navedeno važi, koji je odbio da se dodvorava bilo kome, pristaje na nacionalna poniženja. Svako je svoje mesto u istoriji zabeležio, tačno po zasluzi: predsednik Aleksandar Vučić borbom, delom i rezultatima, a zlikovci i zločinci sramotom koja je večna. I što je veća njihova mržnja prema predsedniku Srbije, srpski narod je uvek samo još uvereniji - da baš predsednik Vučić radi za naše državne i nacionalne interese, i da je u tom poslu veoma uspešan. Tako će i biti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave