SMUČILE IM SE LAŽI: Članovi vojnog sindikata napuštaju dojučerašnjeg šefa - "Novica radi samo za svoj džep, vreme je da ide"

Novosti online

04. 02. 2024. u 17:28

NOVICA Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, danima brutalnim lažima napada Vojsku Srbije. Ovaj sindikalac svoje sebične interese pokušava da nametne kao opšte, a njegov jedini cilj jeste da napuni sopstveni džep.

СМУЧИЛЕ ИМ СЕ ЛАЖИ: Чланови војног синдиката напуштају дојучерашњег шефа - Новица ради само за свој џеп, време је да иде

Foto: Printskrin Youtube/Dnevnik

Tako je pre nekoliko dana Vojni sindikat Srbije, na čijem je on čelu, brutalno slagao da su zaposleni u vojsci izloženi „teroru pripadnika VBA“, te da su delovanja direktora nezakonita. Ove tvrdnje je demantovalo i Ministarstvo odbrane, a zbog ovih lažnih napada, kako Alo! saznaje, izbio je potpuni haos i u vojnom sindikatu.

- Članovi su masovno počeli da odlaze. Svi su šokirani izmišljotinama Antića. Veliki broj članova tog sindikata tvrdi da ovo što radi Novica nema nikakve veze sa istinom i sa stavovima članova tog sindikata. Postalo im je jasno da ih je Antić godinama obmanjivao, te da ne radi za opšte dobro, već za sopstveni džep. Mnogi članovi tog sindikata su zvali i Ministarstvo odbrane da se izvinjavaju jer tvrde da oni ne žele da imaju veze sa izmišljotinama koje plasira Antić - saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora bliskih tom sindikatu.

- Članovima je jasno da posle ovakvih zlonamernih laži ni Ministarstvo odbrane više neće želeti da ima razgovore sa Antićem, dok će sa svima ostalima sarađivati jer je cilj poboljšanje položaja svih pripadnika Vojske Srbije - objašnjavaju izvori. 

Podsetimo, Ministarstvo odbrane je odbacilo i najstrože osudilo seriju kleveta i zlonamernih neistina koje je Vojni sindikat tokom proteklih nekoliko dana javno izneo na račun najviših rukovodilaca u sistemu odbrane, pre svega načelnika Generalštaba Vojske Srbije i direktora Vojnobezbednosne agencije.

- Saopštenja te sindikalne organizacije poput današnjeg, u kome se VBA optužuje da se „ponaša i deluje kao organizovana kriminalna grupa“, a njen direktor označava kao „vođa te kriminalne grupe i podstrekač na vršenje krivičnih dela“, te pređašnja - u kojima se načelniku Generalštaba Vojske Srbije i direktoru Vojnobezbednosne agencije na teret stavljaju razne inkriminišuće radnje poput zloupotrebe službenog položaja, predstavljaju prelazak svih granica pristojnosti i pravila javne komunikacije - ističe se u saopštenju ministarstva.

Kako se napominje, Vojni sindikat je svojim delovanjem odavno izašao iz sfere svojih nadležnosti otvorenim političkim angažovanjem svojih predstavnika, pokušajem mešanja u proces rukovođenja i komandovanja u Vojsci Srbije, uplitanjem u pitanja opremanja novim borbenim sistemima, zdravstvene zaštite pripadnika MO i VS i javnog zdravlja uopšte, direktnim javnim podrivanjem konkursa za prijem novih pripadnika u specijalne jedinice i jedinice Kopnene vojske i nebrojenim drugim štetnim radnjama prema sistemu odbrane, najčešće sa ciljem diskreditacije visokih rukovodilaca i urušavanja ugleda sistema u celini.

- Ministarstvo odbrane sa sigurnošću tvrdi da stavovi koje javno iznosi rukovodstvo Vojnog sindikata, a naročito način na koji se ti stavovi formulišu, nisu u skladu sa uverenjima ogromne većine članstva te organizacije. Dijalog sa sindikalnim organizacijama koje teže unapređenju položaja i uslova rada pripadnika MO i VS bi bez ikakve sumnje bio koristan i konstruktivan, ali u ambijentu koji je svojim delovanjem kreiralo aktuelno rukovodstvo Vojnog sindikata Srbije, taj dijalog nije moguće ostvariti - naglašava se u saopštenju.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)