VUČIĆ: Izgradićemo novi Muzej Nikole Tesle, po meri našeg najvećeg naučnika

Tanjug

20. 01. 2024. u 19:46

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas na predstavljanju programa "Skok u budućnost - Srbija Expo 2027" za period od 2024. do 2027, da će biti izgrađen novi Muzej Nikole Tesle, koji će biti jedno od najboljih mesta za posetu i objekat kakav nijedna zemlja u svetu neće imati.

ВУЧИЋ: Изградићемо нови Музеј Николе Тесле, по мери нашег највећег научника

Foto M. Š.

- Mnogo više će priličiti našem najvećem naučniku, Srbinu Nikoli Tesli. Mislim da niko drugi to u svetu na takav način neće imati - rekao je Vučić u Palati Srbija.

Kazao je da postoje dva predloga za novu zgradu Muzeja Nikole Tesle, od kojih je jedan je na Marini Dorćol, a druga u Beogradu na vodi, koja bi bila mnogo jeftinija i gde bismo mogli da nađemo sponzore.

- Ali svakako će to, taj Muzej Nikole Tesle biti jedno od najboljih mesta u koje će ljudi moći da dođu. Reč je o mnogo zgrada koje će mnogo više priličiti našem najvećem naučniku, Srbinu Nikoli Tesli - rekao je Vučić.

Najavio je da će se ulagati i u adaptaciju železničke stanice u Beogradu, kao i zgradu Pošte. Beograd će dobiti i dečji muzej za koji postoji potreba, kao i dve nove pozorišne scene.

- Predstoji izgradnja potpuno nove scene Narodnog pozorišta u Nišu, galerije Milene Pavlović Barilli dobiće Požarevac, a u Sremskim Karlovcima biće potpuno obnovljeno staro jezgro, a predviđena je i izgradnja muzeja staklarstva u Paraćinu - rekao je Vučić.

Podsetio je da će 27. januara biti obeležen Međunarodni dan sećana na žrtve holokausta u svetu u Memrojalnom centru Staro sajmište.

Pored Muzeja savremene umetnosti biće nova zgrada Prirodnjačkog muzeja u Beogradu - dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (41)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!