SJAJNE VESTI ZA OBRAZOVANJE: Biće izgrađena 23 nova vrtića i čak 67 škola u Srbiji

Novosti online

20. 01. 2024. u 19:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, u Palati "Srbija", predstavlja plan "Srbija 2027 - skok u budućnost".

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ: Биће изграђена 23 нова вртића и чак 67 школа у Србији

Foto M. Š.

Vučić je na početku drugog dela izlaganja objasnio zašto se "svađa" sa premijerkom oko Fakulteta umetnosti.

- Postoji jedno pitanje koje u Vladi neretko postavlja samo Siniša Mali. Sva ministarstva troše pare, a sve što zaradimo sliva se u samo jedno ministarstvo. Ja bih voleo da neko uštedi pare. I kada postavimo pitanje recimo Fakulteta muzičkih umetnosti, pitanje je možemo li to da izdržimo i da platimo. Možemo naravno, zato što imamo višak - rekao je on.

Foto M. Š.

Predsednik je predstavio OŠ Svetozar Marković u Sjenici, koja ima bazen, i na koju je potrošeno 15 miliona evra.

- Pogledajte na slajdovima kako izgledaju druge obnovljene škole, od Novog Pazara, Doljevca, Rače... Mi ćemo koliko ove godine krenuti u izgradnju novih 23 vrtića, i 67 škola širom Srbije, plus još 23 za koje ministarstvo mora hitno da uradi projekte. Sve uskoro kreće da se radi, i ja mislim da je to najlepše i najvažnije ulaganje za našu mladost i decu.

Vučić je najavio da će biti izgrađeno 23 novih vrtića i čak 67 novih škola. 

Foto M. Š.

- Gradićemo škole, a prva je primer škola Svetozar Marković u Sjenici. Škola koja ima bazen, skoro 15 miliona evra smo uložili. Koliko ove godine krećemo u izgradu 23 novih vrtića i 67 novih škola! Imamo sve projekte, sve uskoro kreće da se gradi i mislim da je to jedno najlepše ulaganje koje imamo - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (48)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!