OVIM SU NASRNULI NA SRPSKU POLICIJU: Načelnik Ivković pokazao - Gađali su ih kamenicama, motkama, drvenim palicama... (FOTO)

Novosti onlajn

25. 12. 2023. u 12:56

NAČELNIK Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ivica Ivković istakao je danas da je tokom neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji „Srbija protiv nasilja“ i pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda povređeno osam policijskih službenika, dok je 38 osoba procesuirano zbog krivičnih dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

ОВИМ СУ НАСРНУЛИ НА СРПСКУ ПОЛИЦИЈУ: Начелник Ивковић показао - Гађали су их каменицама, моткама, дрвеним палицама... (ФОТО)

Foto: MUP

- Okupljena lica su više sati napadala policijske službenike, gađajući ih kamenicama, motkama, drvenim palicama i ceo taj napad i pokušaj nasilnog ulaska trajao je od 18.55 do 21.50 časova. Pripadnici MUP-a su tri sata trpeli napade, uzdržavali se od intervencije u iščekivanju da nasilje neće eskalirati i da će nasilnici prestati sa napadom. Tom prilikom povređeno je osam policijskih službenika, među kojima ima i onih koji su zadobili teške telesne povrede. Jedan od njih će danas biti podvrgnut hirurškoj intervenciji - rekao je načelnik Uprave policije, koji je na konferenciji i pokazao jedan od kamenova koji su sinoć pred Skupštinom grada poleteli prema srpskoj policiji. 

Foto: MUP

Foto: MUP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave