ZAVRŠEN CIRKUS ISPRED RIKA: Sada traže ponavljanje izbora na svim nivoima i najavljuju blokadu grada

Novosti onlajn

20. 12. 2023. u 19:11 >> 21:16

PRISTALICE koalicije "Srbija protiv nasilja" okupljene oko Dragana Đilasa, koja traži ponavljanje potpuno regularnih izbora u Beogradu, okupile su se večeras ponovo oko 18.00 sati, ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), ali u manjem broju nego prethodnih dana.

ЗАВРШЕН ЦИРКУС ИСПРЕД РИКА: Сада траже понављање избора на свим нивоима и најављују блокаду града

Foto: Printscreen

Već treće veče za redom saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je zaustavljen, a pristalice Dragana Đilasa i koalicije Srbija protiv nasilja najavile su i novo blokiranje ključnih tačaka u Beogradu od ponedeljka. Takođe, oni sada traže ne samo ponavljanje beogradskih izbora, već izbora na svim nivoima, kako je preno Tanjug. 

Foto: Printscreen

Cirkusu ispred RIK-a prisustvovali su predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović, Pavle Grbović, Nebojša Zelenović, Zdravko Ponoš, Robert Kozma, Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, a iz zgrade parlamenta izasli su Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

Protest je prvi put održan u ponedeljak kada su Tepić i Aleksić ušli u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces. Tepić je počela štrajk glađu koji će, kako je rekla, trajati dok se ne ponište beogradski izbori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)