NATPISI IZ NOVINA O MATOVIĆU: Đilasov kandidat na listi " Srbija protiv nasilja" 2008. demolirao bolnicu u Kraljevu

Novosti online

13. 12. 2023. u 16:42

ĐILASOV kandidat za poslanika na listi Srbija protiv nasilja, Ivan Matović-Starosedeoci iz Kraljeva je 2008.godine sa huliganima demolirao bolnicu u Kraljevu, piše B92.

НАТПИСИ ИЗ НОВИНА О МАТОВИЋУ: Ђиласов кандидат на листи  Србија против насиља 2008. демолирао болницу у Краљеву

Foto: Printskrin

Ivan Matovic iz Kraljeva je 2008.godine je bio deo grupe huligana koja je naoružana palicama, metalnim šipkama, lancima, slomljenim bocama, više od pola sata držala takoreći pod opsadom prijemno odeljenje hirurške bolnice kraljevačkog Zdravstvenog centra.

Ovo se dešavalo nakon što je u ovu ustanovu grupa upala želeći da se do kraja obračuna sa dvojicom suparnika koje su prethodno pretukli u kafani i koji su tu zatražili medicinsku pomoć.

Jutarnja drama za pacijente i osoblje kraljevačke bolnice započela je kada su se dvojica mladica, od kojih je kako nam je potvrđeno u kraljevačkoj policiji jedan Dušan D. (21), pojavila na odeljenju urgentne medicine zatraživši pomoć za povredu koju je pomenuti mladić zadobio u tuči u kraljevačkom restoranu "Dva brata".

U trenutku dok su povređenog mladića slali na rendgen, za njima stiže "potera" u kojoj je bilo najmanje 15 mladića.

Bežeći pred njima, Dušan i prijatelj koji ga je dopratio beže ka susednoj zgradi, gde u prizemlju hirurške bolnice postoji centrala službe obezbeđenja, u nameri da tu nađu spas.

"Oko pet sati sam izašao u hodnik čuvši komešanje i u tom trenutku pored mene su doslovce protrčala dva momka uz povik: 'Sklanjajte se' i video sam da trče ka centrali i prijavnici. Posle nepunog minuta, za njima je proletela grupa momaka naoružanih palicama, lancima, motkama, flašama... Galame, udaraju motkama po zidovima i staklu, a na moju primedbu da su u bolnici, jedan mi se unosi u lice i doslovce kaže: 'Marš u p... materinu'," rekao je dežurni hirurg u kraljevačkom ZC "Studenica" dr Dražen Samardžić.

Drama u hodnicima traje gotovo na svim odeljenjima, odakle huligani izvlače laborante, medicinske sestre, lekare, upadaju u prostorije tražeći dvojicu begunaca.

Obavešten o drami na hirurgiji, sa svog odeljenja, gde je takođe bio dežurni, silazi i dr Dragan Arsić, direktor Zdravstvenog centra.

"Bežeći od napadača, ova dvojica mladića su se sakrila u telefonskoj centrali, ali ih je banda i tu pronašla i pokušala da provali," priča dr Arsić, koji je nedugo posle svog kolege Samardžića takođe alarmirao policiju.

Foto: Printskrin

Dok se dvojica radnika obezbeđenja u hodniku rvu sa delom bande, deo njih uspeva da provali vrata kućice telefonske centrale iščašivši pri tom ruku Zagorki Kanović, telefonistkinji koja u centru radi skoro trideset godina.

Mladića koji je uspeo da se popne na platformu centrale prestali su da tuku tek kada su se začule policijske sirene.

"Jednoj sestri je pozlilo, ima i oštećenja na odeljenjima, ali je najstrašnije da se ovakav incident, koji je mogao da ima i tragične posledice, dogodio u bolnici," rekao je dr Arsić.

Policija je istog dana privela 9 lica zbog učešća u tuči, preciziraju da je do nje najpre oko 4.30 doslo u nocnom klubu kafane "3 brata" u Adranima, a da je ona nastavljena na prijemnom odeljenju "Opste bolnice Studenica" pretvorivši se u strahovit nered.

Zbog sumnje da su izbršili krivično delo, nasilničko ponašanje, vinovnicima tuče međju kojima i Ivanu Matoviću je određeno policijsko zadržavanje 48 sati nakon čega su privedeni istraznom sudiji.

Poštovani sugrađani, ovo je još jedan primer i tuzni podsetnik ko je Ivan Matovic,lažni starosedelac, Đilasov borac protiv nasilja, albanski lobista, nasilnik u porodici i covek koji državi ne plaća porez.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)