SADA POSTAVILI I ŠATORE: Više od pet meseci zaposleni u opštini Zvečan protestuju na ulici

D. Z.

03. 11. 2023. u 13:44

ZAPOSLENI u opštini Zvečan koji više od pet meseci protestuju jer ne mogu na svoja radna mesta, postavili su na ulici dva šatora ispod kojih borave svakim radnim danom u trajanju radnog vremena.

САДА ПОСТАВИЛИ И ШАТОРЕ: Више од пет месеци запослени у општини Звечан протестују на улици

foto d.z.

Naime, od kada su (26. maja) pripadnici tzv. specijalne kosovske policije Rosu na silu zauzeli zgrade opština na severu KiM u koje su uveli nelegitimne albanske graodnačelnike, radnici ovih opština su na ulici dok lokalne samouprave i dalje čuvaju tzv. kosovski specijalci kao i vojnici KFOR-a.

Tako je na ulici ispred opštine Zvečan postavljena metalna ograda ispred koje idući ka zgradi dežuraju vojnici KFOR-a sa jednim oklopnim vozilom dok su ispred samog ulaza u zgradu vidljiva oklopna vozila kosovske policije.

- Od kada su naši sugrađani proterani sa svojih radnih mesta u opštinama na severu sve servisne službe uskraćene su građanima koji ne mogu da ostvare svoja prava vezana za neophodnu dokumentaciju koju izdaju opštine-ističe dr Dragiša Milović bivši gradonačelnik opštine Zvečan.. Inače,posle nasilnog upada kosovskih specijalaca u zgrade opština na severu KiM, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku 26 maja , od ponedeljka 29 maja usledili su protesti građana čiji su zahtevi da se nelegitimni albanski gradonačelnici povuku iz opštinskih zgrada kao i ksoovski specijalci ne samo iz opštna već i sa čitavog severa KiM .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori