NASTAVLJA SE KURTIJEVO MALTRETIRANJE SRBA: Dušanu Obrenoviću produžen pritvor za još dva meseca

Novosti online

30. 10. 2023. u 16:31

ADVOKAT Predrag Miljković potvrdio je za Kosovo onlajn da je Dušanu Obrenoviću, uhapšenom 29. maja u Zvečanu, pritvor produžen za još dva meseca.

НАСТАВЉА СЕ КУРТИЈЕВО МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА:  Душану Обреновићу продужен притвор за још два месеца

Printscreen/Facebook

Miljković je rekao da je u petak primio putem mejla rešenje Specijalnog suda u Prištini da se Obrenoviću produžava mera pritvora do 27. decembra ove godine.

- Ovo će biti četvrto produženje pritvora. Smatramo da je sud do sada trebalo da uvaži naše žalbene navode i naše odgovore na zahteve Tužilaštva i Obrenoviću odobriti meru jemstva ili neku drugu blažu meru - rekao je Miljković.

Advokat je rekao da je njegov branjenik Dušan Obrenović, koji se već pet meseci nalazi u pritvoru, saslušan u Tužilaštvu 20. oktobra.

- On je dao iskaz i smatram da bi se time trebalo ispuniti uslovi za njegovo puštanje, da se brani sa slobode. Mi smo danas predali žalbu Apelacionom sudu u Prištini, i očekujemo da će oni imati više razumevanja - poručio je Miljković.

Obrenović je uhapšen pre izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja, a uhapšen je pod optužbom za napad na pripadnike Kfora i tzv. Kosovske policije. 

On je tokom zadržavanja u policiji brutalno pretučen od strane pripadnika tzv. Kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu gde se i sada nalazi.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je ranije da su Obrenović i Petrović privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

Radoš Petrović je pušten 23. juna da se brani sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave