VUČIĆ OPOZICIJI KOJU PREDVODI ĐILAS: Vratite onih 35.000.000 evra koje ste oteli roditeljima

Novosti online

29. 10. 2023. u 10:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na TV Prva da su preduzete mere fiskalne konsolidacije da bi se država spasila, i da je to moralo da bude urađeno.

ВУЧИЋ ОПОЗИЦИЈИ КОЈУ ПРЕДВОДИ ЂИЛАС: Вратите оних 35.000.000 евра које сте отели родитељима

Foto: Printscreen

- To je urađeno i da bismo spasili penzionere. Da bismo uopšte mogli da imamo penzije. Mi smo radom i posvećenošću to uradili, ali ne bismo to mogli da uradimo da nismo imali poverenje penzionera. Tada smo smanjivali penzije mahom ljudima koji imaju visoke penzije, tada su se i moji roditelji bunili isto. Morali smo da napravimo fondove ponovo, da bi ljudi ponovo imali visoke penzije - kaže predsednik.

To je urađeno da bi bila podignuta zaposlenost, i na to sam ponosan, rekao je on.

- Kada vi kažete mi ćemo nekome da date 100.000 dinara, i to kaže stvarni lider liste Srbija protiv nasilja Dragan Đilas. A ja kažem: Molim vas, vratite onih 35.000.000 evra koje ste oteli roditeljima koji su se jedva skućili i slali decu u vrtiće, kada ste im nezakonito naplaćivali novac. Vratite to sa svojih privatnih računa, kada ste bili na vlasti, i kada su vaše privatne firme radile sa državom - kaže on.

Predsednik podseća da u januaru sledi povećanje penzija od 14.8 odsto.

- Posle Miloševića bilo je izuzetno teško. Tada je bilo 2.250.000 zaposlenih. 10 godina kasnije smo imali milion i osamsto hiljada. A danas imamo više od 2.300.000. Ovo je lična karta svakoga od nas! Ovo smo radili sve godine. Mi smo u to ulagali, ovim se hvalimo. Kada to imamo, onda možemo da pričamo o svemu ostalom. Zato je potrebna zdrava ekonomija - istakao je Vučić.

I plate i penzije su nam na najvišem nivou u istoriji Srbije, rekao je on.

- Mi smo po glavi stanovnika obezbedili po 2 kilograma soli za svakoga! Šećera još više. I to držimo u rezervi. Šta god da se desi u svetu. Kao što smo obezbedili vojne rezerve, municije imamo dovoljno. I sada je navala. Kao red za voz Soko kada dolaze na proteste u Beograd. Tako je sada navala za naše oruđe i municiju ispred moje kancelarije. Pa ne može tako, moramo o sebi da brinemo prvo. Možete da kupite, ali koliko mi hoćemo - dodaje predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (109)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave