VUČIĆ SA PETORKOM SA ZAPADA: Počeli razgovori o situaciji na Kosovu i Metohiji (FOTO)

Novosti online

21. 10. 2023. u 14:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastaje se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, kao i specijalnim izaslanicima Nemačke, Francuske i Italije.

ВУЧИЋ СА ПЕТОРКОМ СА ЗАПАДА: Почели разговори о ситуацији на Косову и Метохији (ФОТО)

Foto: Tanjug/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kako je ranije navedeno u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić se sastaje sa Lajčakom, Eskobarom, kao i savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednice Vlade Republike Italije Frančeskom Talom.

Iz Brisela je ranije najavljena poseta "velike petorke " Beogradu i Prištini kako bi se razgovaralo o procesu dijaloga, nakon poslednjih događaja na severu Kosova i Metohiji. 

Vučić je na otvaranju "Prokopa" na pitanje "Novosti" šta očekuje od tih razgovora, kazao da će razgovori biti "teški".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će današnji dan verovatno biti jedan od najtežih dana za njega i za Srbiju pošto zna sa čime i zašto predstavnici dolaze.

On je dodao da u Predsedništvo dolazi tzv. petorka "velikih, najjačih silnih", a da je Srbija mala zemlja, koja mora da vodi brigu o sebi da sačuva svoj narod i svoju decu.

- Ja mogu da vam obećam da se neću boriti da sačuvam sebe, ali ću se boriti svim srcem da sačuvam zemlju ma koliko da su silni i jaki. Čuvaću i Kosovo i Metohiju i naš narod na KiM - poručio je Vučić.

"Velika petorka" u Beograd dolazi nakon posete Prištini gde je Lajčak izjavio da ima plan za nastavak dijaloga, dodajući da ne može da otkriva detalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (101)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!