VUČIĆ SA ČEN BO U KINI: Obišli Kineski institut za međunarodne studije u Pekingu (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2023. u 06:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Kineski institut za međunarodne studije u Pekingu, na čijem čelu je bivša ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

ВУЧИЋ СА ЧЕН БО У КИНИ: Обишли Кинески институт за међународне студије у Пекингу (ВИДЕО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je prilikom obilaska zahvalio Čen Bo zbog podrške celovitosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu Srbiji i borbi za KiM i poklonio joj knjigu o istoriji Kosova i Metohije.

- Velika je čast za mene i zadovoljstvo što sam u prilici da posetim Kineski institut za međunarodne studije, na čijem čelu je gospođa Čen Bo. Ona nam mnogo nedostaje u Beogradu, ali se nadam da će nam ovde biti još od veće pomoći, jer ćemo moći da koristimo značajna iskustva, ocene, procene, kao i naučne radove velike NR Kine i ovog Instituta - naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Tokom obilaska instituta u razgovoru sa Čen Bo predsednik Srbije je rekao:

- Imao sam izuzetan razgovor i sa Van Honinom i sa predsednikom Sijem naravno. Sa predsednikom Sijem bilo je vrlo srdačno. Verujem da sporazum koji smo potpisali je bitan i za globalni razvoj i verujem da će nam doneti nove prilike u našim odnosima - rekao je predsednik.

- Prihvatamo ovakve projekte jer razmišljamo o našoj budućnosti - rekao je Vučić. - Brza pruga koju izgradite danas i za 10 godina to je velika razlika. Za to vam je potrebna politika rasta i politika povezivanja. Kao što je i Si danas istakao to nije samo infrastrukturno povezivanje to je digitalno povezivanje, to menja stvari u budućnosti.

Predsednik je dodao da je važno da koristimo iskustva iz Kine zbog toga što su u tom smislu napredni kao zemlja.

Čen Bo je pokazala Vučiću digitalnu tablu gde se nalazi mapa Srbije gde se klikom na našu zemlju prikazuju zajednički projekti i posete između Kine i naše zemlje. Videvši mapu Srbije Vučić je prokomentarisao:

- Cela, celovita Srbija.

Gledajući fotografije predsednik se našalio kako predsednik Si nije ništa ostario za razliku od njega, te istakao značaj saradnje naših zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)