HRVAT IZ BUNDESTAGA SE UKLJUČIO U KAMPANJU OPOZICIJE I KURTIJA: O maltretiranju Srba na KiM ćute i svi zajedno traže Vučićevu glavu

Novosti online

12. 10. 2023. u 11:09

NEMAČKI poslanik hrvatskog porekla Josip Juratović uključio se u kampanju koju opozicija vodi zajedno sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog naroda.

ХРВАТ ИЗ БУНДЕСТАГА СЕ УКЉУЧИО У КАМПАЊУ ОПОЗИЦИЈЕ И КУРТИЈА: О малтретирању Срба на КиМ ћуте и сви заједно траже Вучићеву главу

Foto: Printskrin

Juratović, koji je više puta pozivao Srbiju da uvede sankcije Rusiji, koji je podržao proteste prozapadne opozicije, sada zajedno sa tom istom prozapadnom opozicijom i Kurtijem traži Vučićevu glavu na tacni.

Očekivano, u celu kampanju kao medijsko glasilo uključena je Nova S u vlasništvu Dragana Šolaka. Juratović je u izjavi za taj medij potvrdio da im je cilj da svi zajedno, i opozicija i Kurti, udare na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsećanja radi, lideri prozapadne NATO opozicije u Srbiji – Zoran Lutovac, Miroslav Aleksić, Pavle Grbović, Zdravko Ponoš, Dragan Đilas, Nebojša Zelenović i Radomir Lazović poslali su pismo Žozepu Borelju, u kome traže sankcije za predsednika Vučića i njegove saveznike zbog svega što se desilo u Banjskoj. Sankcije su pre toga zatražili Aljbin Kurti, ali i Vjosa Osmani.

Sramnim pismom opozicija je pokazala da između njihovih ciljeva i stavova Prištine nema razlike. Takođe, potpisnici pisma nisu zatražili sankcije za Kurtija i prištinski režim, te je jasno zbog čega od događaja u banjskoj šalju identične poruke.

I dok opozicija rame uz rame sa Kurtijem vodi kampanju protiv predsednika, Kurti nastavlja sa terorom nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Pod izgovorom da traže nelegalno oružje, pripadnici tzv. kosovske policije nastavili su juče upade u srpske domove u Kosovskoj Mitrovici, a paralelno je nastavljena akcija hapšenja naših sunarodnika.

Kako ističu žitelji severa KiM i njihovi politički predstavnici, jedini cilj prepada je dodatno podizanje tenzija i unošenje straha među Srbe kako bi se primorali da napuste svoje domove.

Ipak na maltretiranje Srba na KiM izostaje reakcija opozicije!

Šolakovi mediji priznali Kosovo

Ono što vrlo jasno provejava sa televizije Nova koja propagira politiku opozicije je i to da su Šolakovi priznali Kosovo kao nezavisnu državu, te tako voditeljka tokom intervjua sa Juratovićem nijednog trenutka nije podsetila sagovornika da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova, već je i sama isticala Kosovo kao nezavisno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić