VANREDNA KONFERENCIJA PETRA PETKOVIĆA: Mijailović hladnokrvo ubijen nakon što je bio ranjen - overen je u glavu (VIDEO)

Novosti online

28. 09. 2023. u 13:02 >> 13:29

DIREKTOR kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da misiji Euleks nije dozvoljeno da učestvuje u istražnim operacijama u mestu Banjska, jer Priština želi da sakrije da su Srbi ubijeni na brutalan i mučki način.

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПЕТРА ПЕТКОВИЋА: Мијаиловић хладнокрво убијен након што је био рањен - оверен је у главу (ВИДЕО)

Foto Tanjug

- Sazvao sam konferenciju kako bih upoznao javnost o svemu, kako bih sve obavestio zašto je Euleks bio odbijen od strane kosovske policije da učestvuje o istražnim radnjama o onome što se desilo u Banjskoj. Zašto svi ćute zašto je kosovksa policija bila ta koja je obezbeđivala ono u čemu je i sama učestvovala. Euleks nije učestvovao u tome jer je kosovska policija želela da sakrije određene dokaze i istinu, a to je da su Srbi hladnokrvno i mučki ubijani - rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za štampu.

- Republika Srbija došla do dokaza, reč je o živim rečima i iskazima, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od šest godina i 9 meseci, hladnokrvo i mučki ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu od strane kosovske policije. To je ono što je kosovska policija, Svečlja i Kurti hteli da sakriju. Imamo dokaze, zaštićene svedoke, oni su spremni da identifikuje sve Albance ubice koji su učestvovali u brutalnom ubijanju Srba u Banjskoj. Od ključne važnosti je naš zahtev da nezavisna međunarodna komisija i eskperti, zajedno sa srpskim patolozima, pogledaju tela ubijenih i izvrše obdukciju. Posebno je važno da pogledamo tela Bojana i Igora, jer će na tim telima da se vide rane koje jasno pokazuju kako su oni ubijeni, a ubijeni su iz neposredne blizine kada su se predali - dodaje Petković.

- Toliko o Kurtijevoj demokratiji na KiM, on želi da protera srpski narod, a one koje ne supe da protera, da pobije, i to je pokazao u brutalnoj nasilnoj akciji od 24. septembra. Jedno su sukobi i uzvraćena vatra, a drugo je kada brutalno ubijate čoveka koji krvari - dodaje on.

- Mi smo juče zatražili od Euleksa da se izvrši dodatna obdukcija, gde bi naši patolozi pogledali tela, ja sam to ponovo tražio i od Miroslava Lajčaka. Već četiri dana pokušavaju da sakriju tela. Juče je bilo reči da će predati tela, a to nije učinjeno. Pa je došla informacija kako je tužilaštvo u Prištini protiv toga da se traži DNK, a kosovska policija insistira na DNK. Pa onda traže da Igorova porodica dođe da da uzorak za identifikaciju, pošto su roditelji preminuli, oni sada žele da se iživljavaju nad decom, vode ih u Prištinu i tamo uzimaju uzorke. Naravno da se majka nije saglasila sa tim. Još jedna je stvar zbog čega je Svečlja zabranio Euleksu da učestvuje u istražnim radnjama, a to je da bi se sakrilo ko je u redovima kosovske policije. A mi imamo dokaze da su u tim redovima bile profesionalne ubice iz terorističkih kampova. Bio je poslat nalog da se ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe. Ideja je bila da se ceo prostor očisti od Srba. Naš jedini zahtev je da Kfor bude prisutan, da se povuče kosovska policija, ona nema šta da traži tu, po Briselskom sporazumu i svim drugim. Albanski policajac naišao je na barikade, opšte je poznato da su te barikade postavljane uz eksploziv i zbog toga im niko nije ni prilazio. Lagali su i to da ćemo da pošaljemo Vojsku, lagali su i za vozilo da pripada Žandarmeriji, za ubijenog u Novom Pazaru, i da je Milan Radičić povređen i da se nalazi na VMA... Sve živo su lagali i lagaće iz dana u dan, a cilj im je da se pokaže veza između lokalnih Srba i države Srbije. Danim molimo međunarodnu zajednicu da obuzda Kurtija, koliko puta smo molili Srbe da ne nasedaju na Kurtijeve provokacije. Onda kažu Vučić je znao, pa govorimo vam godinu dana, sklonite kosovsku policiju, sklonite ljude dovedene iz terorističkih kampova. Tražimo nezavisnu istragu, insistiramo da naši patolozi pogledaju tela, posebno Bojana i Igora. Ono što sam čuo od  je da je Bojan bukvalno unakažen, njegova glava - cela desna strana je otkinuta, ogromna rupa. To je moglo da se uradi samo pucanjem iz neposredne blizine - kaže direktor Kancelarije za KiM.

- Stvari će se otkrivati iz dana u dan. Od pune istine nećemo odstupiti. Reč je o bandi terorista i plaćenih ubica koji su poslati da ubiju sve Srbe. U danima koji su ispred nas mi ćemo dolaziti do svih informacija. Lajčak me nije pitao za barikade, to je poznata stvar. Ovo nije prvi put da lokalni Srbi postavljaju barikade. Reč je o lokalnim Srbima, koji žive na KiM, sa svojim porodicama, gde su se rodili - rekao je Petković i poručio da "Srbi više nemaju strpljenja, ali očigledno nema ko da čuje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)