ŠVAJCARSKI "VELTVOHE" IMPRESIONIRAN GOVOROM ODAO PRIZNANJE VUČIĆU: "On pokušava da balansira i zato zaslužuje poštovanje"

Novosti Onlajn

28. 09. 2023. u 11:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija poslao je važne poruke, ocenio je urednik švajcarskog nedeljnika „Veltvohe“ Rože Kepel i dodao da je impresioniran njegovim obraćanjem.

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ ИМПРЕСИОНИРАН ГОВОРОМ ОДАО ПРИЗНАЊЕ ВУЧИЋУ: Он покушава да балансира и зато заслужује поштовање

Foto: UN Photo/Cia Pak

Kepel je, u svom redovnom podkastu, naglasio da švajcarsko izdanje „Veltvohe“ otvara odavanjem priznanja srpskom predsedniku Vučiću za govor u UN.

- Poslao je važne poruke koje uvek treba ponavljati, jer nikada nije dovoljno. Dobri govornici stalno govore isto, drugačijim formulacijama. Samo kada se poruka stvarno jasno iznese ona ima šanse da naiđe na prijem kod publike i da bude shvaćena. Mene je impresionirao govor predsednika Vučića - podvukao je on.

Kepel je kazao da u aktuelnoj situaciji ima simpatije prema Srbiji, jer se ta zemlja stalno kritikuje i napada u švajcarskim medijima.

- Srbi imaju viševekovne dobre odnose sa Rusijom. Zapad umesto da te veze koristi kao most, želi da natera Srbe da se odreknu ruskih prijatelja. Vučić vratolomnom akrobacijom pokušava da balansira i samo zbog toga već zaslužuje naše poštovanje - objasnio je on.

Kepel je ukazao da je Srbija ekonomski snažna zemlja. Govor Vučića u UN, kaže, sadrži niz interesantnih poruka.

- Predsednik Vučić je rekao da državnici danas često govore o umišljenim neprijateljima i pričaju bajke o budućnosti bez realnih osnova. Prebacio je međunarodnoj zajednici i UN da vode politiku sa ciljem rasparčavanja Srbije. Vučić dobrim argumentima ukazuje na dvostruke standarde koje primenjuje međunarodna zajednica, a radi se o bombardovanju 1999, intervenciji bez mandata UN, sa ciljem da se ilegalnim otcepljenjem (tzv.) Kosova stvori nova realnost - navao je Kepel.

Podsetio je da je Vučić rekao i da je od američkog predsednika čuo da je najvažniji princip poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, što smatra ironijom jer je taj princip prekršen u slučaju Srbije.

- Preciznim jezikom je opisao da nikoga nije čuo da se smeje kada je Vladimir Putin koristio iste argumente kao što su NATO i UN koristili prilikom rasparčavanja Srbije. To je dokaz dvostrukih standarda. (Tzv.) Kosovo je Ukrajina Zapada na srpskoj teritoriji, konstatovao je Vučić - naveo je Kepel.

On je ukazao da je Vučić govorio i o teškoj bezbednosnoj situaciji po Srbe na Kosovu i "neverovatnoj" izjavi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji je rekao Srbi treba da pate i plate za greške koje su napravili.

- To je bio jak i hrabar govor. Kao neko ko je laik po pitanju Srbije, to je govor koji je mnogo realniji nego što smo mogli da čujemo od drugih na Generalnoj skupštini UN - zaključio je Kepel.

BONUS VIDEO: Preminuo dr Gaja - čovek kome je u Aleksincu NATO ubio porodicu i koji je rasplakao Srbiju i Vučića

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu