PETKOVIĆ O GOVORU VUČIĆA U NJUJORKU: Predsednik je objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala, ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja

Novosti online

21. 09. 2023. u 20:30

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković oglasio se povodom istorijskog ogova koji je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić održao u Njujorku, na Generalnoj skupštini UN.

ПЕТКОВИЋ О ГОВОРУ ВУЧИЋА У ЊУЈОРКУ: Председник је објаснио читавом свету како се бори једна мала, али одговорна и слободољубива земља

Foto: Tanjug

Njegove utiske prenosimo u celosti:

"Cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosni su na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na UNGA gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

Predsednik Srbije objasnio je čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male. 

Ceo svet je imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti... i o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način. 

Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane  se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine. 

Slobodarski narod u Srbiji je danas bio posebno ponosan na predsednika Vučića, a svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN.

Živela Srbija!" poručio je Petković.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)