NASTAVAK SUĐENJA ČASLAVU JOLIĆA IZ ĐURAKOVCA KOD PEĆI: Navodno pretukao trojicu Albanaca, a zasmetao im zbog povratka

D. Z.

18. 09. 2023. u 12:44

PRED Osnovnim sudom u Prištini danas se nastavlja suđenje Časlavu Joliću iz Đurakovca kod Peći osumnjičenom za navodni ratni zločin.

НАСТАВАК СУЂЕЊА ЧАСЛАВУ ЈОЛИЋА ИЗ ЂУРАКОВЦА КОД ПЕЋИ: Наводно претукао тројицу Албанаца, а засметао им због повратка

foto d.z.

Prema rečima advokata Miodraga Brkljača, Jolić je kao raseljeno lice koje je napustilo Kosovo i Metohiju 1999. godine i pronašao privremeni smeštaj u Mrčajevcima, poslednjih desetak i više godina često dolazio u rodni kraj.

- Časlav je često puta odlazio u svoj Đurakovac jer mu je pre desetak godina humanitarna organizacija izgradila kuću kao i nekolicini srpskih povratnika, zbog čega je ovaj otac troje dece sa suprugom sve češće boravio u kući i obrađivao imanje. Po svemu sudeći zato je i pao u oči eksptremnim Albancima iz svog kraja koji su ga kako on tvrdi, lažno optužili da je tokom oružanih sukoba 1999 godine i pre bombardovanja, marta i maja meseca učestvovao u premlaćivanju trojice Albanaca-ističe advokat Brkljač i dodaje da je Jolić u pritvoru punih mesec i po dana. Suđenje je započeto pre dva meseca i do sada su saslušana dva svedoka iz čijih se izjava , kako ističe, mogu videti dve potpuno različite verzije .

- Saslušani svedoci, blago rečeno ne govore istinu, a ono što mene posebno kao advokata odbrane brine jeste činjenica da za lažno svedočenje u proteklih dvadeset i tri, četiri godine na Kosovu i Meothiji - još niko nije odgovarao. Jer , sve te godine imali smo bezbroj oslobađajućih presuda lažno optuženim Srbima, pogotovu kada su sudili sudije UNMIKa i kasnije Euleksa, i kada su Albanci lažnim navodima i svedočenjima masovno optuživali Srbe, ali nikada ni jedan tužilac nije našao za shodno da optuži i kazni lažne svedoke - zaključuje advokat Brkljač dodajući da su uprkos upozorenju da lažno svedočenje predstavlja krivično delo, brojni Albanci besomučno lagali u optužbama protiv Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)